A Juventus edzője hiába menekült, kollégája elkapta

Rangadónak indult, kiütés lett belőle. A Napoli 5-1-re nyert legközelebbi üldözője, a Juventus ellen, s ezzel Luciano Spalletti csapata megerősítette helyét a Serie A élén.

Magyar Nemzet
2023. 01. 14. 7:35
Massimiliano Allegri Juventus
Massimiliano Allegri Juventus Fotó: AFP/NurPhoto/Massimiliano Ferraro Forrás: AFP/NurPhoto
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus jó formában várta a Serie A 18. fordulójának rangadóját, a torinói klub a legutóbbi nyolc fordulóban egyetlen gólt sem kapott. A Napoli viszont alaposan megszakította riválisa jó sorozatát.

Napoli Juventus
Öt gólt ünnepelt a Juventus ellen a Napoli (Fotó: Getty Images/DeFodi Image/Matteo Ciambelli)

A bajnoki éllovas 5-1-re kiütötte legközelebbi riválisát. A Juventus legutóbb harminc éve kapott ennyi gólt egyetlen meccsen, akkor a Pescara első gólját Massimiliano Allegri szerezte.

A pénteki kiütésnek sokkal kevésbé örült, ugyanis ezúttal a Juventus edzőjeként volt jelen. Igyekezett is menekülni az öltözőbe, de kollégája, Luciano Spalletti nem hagyta magát, és kierőszakolta a gratuláló kézfogást.

– Allegri illik a Juventushoz, ahol csak a győzelem számít. Itt Nápolyban a szívről és a lélekről szól a futball. Maradona itt játszott, itt nyert és eközben megmutatta, milyen csodálatos lehet ez a játék. Nem futballozhatunk anélkül, hogy áldoznánk a szép játék hagyományainak – fogalmazott a győzelem után Spalletti, aki az első edző lehet, aki egy Maradona nélküli Napolit vezet olasz bajnoki címre. Spalletti külön kiemelte kétgólos játékosa, Victor Osimhen teljesítményét, de az egész csapatára büszke.

Allegri szerint a Napoli energikusabban játszott, mint a Juventus, de hangsúlyozta, ez a vereség nem szegheti csapata kedvét.

– Nem kell depresszióba esni, ahogy a nyolc egymást követő győzelmünk után sem jártunk a fellegekben. Hosszú még a bajnokság, sok pontot lehet szerezni, előre kell tekintenünk.

Noha a Napoli vereséggel kezdte az új évet, sokáig nem volt szoros a bajnokság, a Juventus kiütésével ismét tíz pontra növelte előnyét a dél-olasz csapat. Igaz, a Milan közelebb léphet Spalletti csapatához, ha szombaton nyer a Lecce otthonában.

Borítókép: Massimiliano Allegri, a Juventus edzője (Fotó: AFP/NurPhoto/Massimiliano Ferraro)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.