Mourinho váratlanul kiakadt, pedig győzött a csapata

José Mourinhónak teljesen mindegy, hogy győzött vagy kikapott a csapata, ő bármikor képes botrányt csinálni. A Roma labdarúgócsapatának edzője a Genoa idegenbeli legyőzése után fogalmazott meg kritikát.

Magyar Nemzet
2023. 01. 13. 9:50
AS Roma v Atalanta BC - Serie A José Mourinho
ROME, ITALY - SEPTEMBER 18 : Head Coach Jose’ Mourinho of AS Roma gestures at during Italian Serie A soccer match between AS Roma and Atalanta at Stadio Olimpico on September 18,2022 in Rome, Italy. Claudio Pasquazi / Anadolu Agency (Photo by Claudio Pasquazi / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AS Roma labdarúgócsapata csütörtök este 1-0-ra legyőzte idegenben a Genoát az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé. 

A fővárosiak portugál edzője mégsem boldog. José Mourinho Európa legrosszabb sorozatának nevezte az Olasz Kupát. A portugál elsősorban a lebonyolítással nincsen kibékülve. – Először is azt mondom, hogy nagyon szeretném megnyerni a sorozatot, egyszer már megnyertem az Interrel a Roma ellen, idén szeretném megnyerni a Romával a római Stadio Olimpicóban. Bár szerintem ez a legrosszabb sorozat egész Európában, nem is értem, miért nem élveznek elsőbbséget a kisebb csapatok. Például a Torinóról beszélek, amely nyert az olasz bajnok Milan pályáján, aztán a következő meccsét idegenben kell játszania. Egész egyszerűen nem értem ezt a versenykiírást. A Torino nyert az olasz bajnok ellen, történelmet írt a nyolcaddöntőben, és ezek után idegenben kell játszania. Hol van az Olasz Kupa szépsége?  A következő meccsünk Nápolyban lesz vagy otthon játszunk a Cremonesével. Egy olyan csapat számára, mint a miénk, nagyon nehéz három sorozatban, a bajnokságban, a kupában és a nemzetközi porondon játszani – dohogott Mourinho.

Beszélt arról is, hogy nem tülekednek a csapatában a minőségi futballisták, Paulo Dybala klasszisa jelentette a különbséget a Genoa ellen, és nyilván sokkal könnyebb dolga lenne, ha – mint jó pár kollégája – több klasszist is tudhatna a csapatában. Mourinho nem értette, miért fütyülte ki a közönség Nicolo Zaniolót, aki nem szolgált rá a kritikákra. Sérülékeny játékosa védelmében az edző kiemelte, nem szereti, ha a nézők kipécéznek egy-egy célpontot, és őt fütyülik ki. Szó esett arról is, hogy Mourinho végtelenül büszke, amiért a Portugál Labdarúgó-szövetség elnöke őt szerette volna felkérni a hazája szövetségi kapitányának, de ennek nem volt semmilyen realitása.

Az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik helyén álló AS Roma vasárnap este a Fiorentinát fogadja (tv: 20.45, Sport 1) a Serie A 18. fordulójában. 

Borítókép: Mourinho megint kritizált (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.