Egy klublegenda is fontos szerepet kaphat Szegeden

Továbbra is edzőt keres az OTP Bank–Pick Szeged. A férfi kézilabda NB I címvédőjétől Juan Carlos Pastor a nyáron távozik, és úgy tűnik, kellemes meglepetéssel szolgálnak a klubvezetők a szegedi szurkolóknak. Felvetődött, hogy a korábbi klubikon, a Szeged BL-gólrekordere, Jonas Källman is szerepet kap az új edzői stábban.

Magyar Nemzet
2023. 02. 22. 12:36
Karnok Csaba
Szeged - 2019.11.10. MOL-PICK Szeged-Elverum férfi kézilabda BL mérkőzés a sportcsarnokban. Képen: Jonas Källman (8) Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juan Carlos Pastor tavaly ősszel bejelentett, a szezon végén esedékes távozása után a férfikézilabda NB I címvédője továbbra is edzőt keres a 2023–24-es idényre. Több utódjelöltről lehetett hallani, de Raul Gonzáleztől Talant Dujshebaevig egyik szakemberrel sem állapodott meg a magyar bajnok. Raul González hosszabbított a Paris SG-nel, a Kielce anyagi gondjai részben megoldódtak, ezért Talant Dujshebaev egyelőre nem hagyja el a klubot. A Szeged korábbi játékosa, az edzőként a Vardar Szkopjéval Bajnokok Ligáját nyert Roberto Parrondo távozott az egyiptomi válogatott éléről, de marad a német Melsungennél. És úgy tűnik, hogy a héten lemondott izlandi szövetségi kapitány, Gudmundur Gudjonsson sem lesz a Szeged edzője.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a játékos-pályafutását a szezon végén lezáró, bevallottan edzői ambíciókat dédelgető svéd szélső, a jelenleg a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodríguez csapatában, a portugál Benficában játszó Jonas Källman visszatér Szegedre, és csatlakozik az új szakmai stábhoz. Az OTP Bank–Pick Szeged történetének BL-gólrekordere 2014 és 2021 között kézilabdázott a bajnoki címvédőnél, 2018-ban és 2021-ben tagja volt a bajnokcsapatnak. 2006-ban, 2008-ban és 2009-ben Bajnokok Ligáját nyert a Ciudad Reallal. 

Källman edzői képesítést szerzett, de még nincs elég tapasztalata, ezért óriási kockázatot vállalna a Szeged, ha az ő kezébe adná a csapat irányítását. Sokkal észszerűbb megoldásnak tűnne, ha a megfelelő helyismerettel rendelkező klublegenda egy rutinosabb edző segítőjeként tevékenykedne. De azt még nem tudni, hogy ki lenne az a tapasztalt illető, aki mellett Källman dolgozhatna korábbi klubja sikereiért. 

Borítókép: Källman visszatérhet Szegedre (Fotó: Dél-Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.