időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Messi állítólag Júdásnak nevezte volt barcelonai csapattársát

Magyar Nemzet
2023.02.04. 11:43 2023.02.04. 11:56
Messi állítólag Júdásnak nevezte volt barcelonai csapattársát

Egy spanyol újságíró robbantotta a bombát, amelyről a Marca című lap számolt be: Lionel Messi állítólag Júdásnak nevezte Gerard Piquét, aki 2021-ben azon munkálkodott, hogy az FC Barcelona megszabaduljon az argentin támadótól. Messi távozásakor üzenetet hagyott a barcelonai öltözőben az „árulónak”.

Jól emlékezhetünk rá, hogy Lionel Messi könnyes szemekkel jelentette be 2021 nyarán, hogy elhagyja a klubot, amelyet gyerekkora óta hűségesen szolgált, távozott a Barcelona együttesétől, majd nem sokkal később elkötelezte magát a PSG-hez. Messi szerződése akkor lejárt a Barcával, és a hivatalos álláspont szerint azért nem maradhatott, mert klub súlyos anyagi gondjai és a gazdasági Fair Play szabályzatnak való megfelelés ezt nem tette lehetővé.

MESSI, Lionel
Lionel Messi tavaly világbajnok lett Katarban. Fotó: Friedemann Vogel

Messi nem sokkal korábban nyerte meg a Copa Américát az argentin válogatottal, jó passzban volt, ráadásul a Barcelona elnökválasztása is a szája íze szerint alakult, hiszen Josep Maria Bartomeu elnök, akivel sok konfliktusa volt, távozott, a helyére pedig Messi korábbi sikerkorszakának barcelonai elnöke, Joan Laporta tért vissza. Így aztán meglepetésként hatott, hogy Messinek mennie kellett.

Egy spanyol újságíró, Pipi Estrada új részleteket hozott nyilvánosságra Messi távozásának körülményeiről, amelyet a Marca szemlézett. Eszerint a katalán klub igazgatótanácsának Messi elengedéséről hozott döntését a csapat egyik vezére, Gerard Piqué befolyásolta. Ennek hatására a két játékos közti kapcsolat végzetesen megromlott, annak ellenére, hogy gyerekkoruktól fogva együtt játszottak már a Barcelona utánpótlásában is.

Piqué állítólag azzal érvelt Messi elengedése mellett, hogy ha ő és a magas fizetése nincsen, akkor a klub gazdasági Fair Play problémái megoldódnak.

Messi csupa nagy betűvel írta: Júdás

– Messinek anyagi problémák miatt kellett távoznia, és erre Gerard Piqué hatással volt. Messi lement a csapat öltözőjébe összeszedni a cuccait, és egy táblára ráírta, hogy Júdás, csupa nagy betűvel – állította Estrada, aki szerint Piqué Jordi Albától kérdezte meg, hogy ezt ki írta és kinek szól az üzenet, mire ő azt válaszolta neki, hogy Leo és neked.

A Marca cikke hozzátette, hogy a két játékos közti feszültség nem volt új keletű, mert a barátnőik, Antonela Roccuzzo és Shakira nem kedvelték egymást, bár Messi párja nemrég támogató üzenetet küldött a kolumbiai popsztárnak, miután Piqué elhagyta őt egy másik nőért.

Akárhogy is, a tavaly világbajnoki címet ünneplő Messi már a második idényét tölti a PSG-ben, amelynek színeiben eddig 57 meccsen 25 gólt szerzett. A párizsi szerződése a nyáron lejár, és nagy kérdés, hogy marad vagy esetleg visszatér Barcelonába.

Borítókép: Lionel Messi az argentin válogatottban (Fotó: AFP/Jack Guez)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.