A Szeged a végsőkig kivár Bánhidi Bence játékával kapcsolatban

Tavaly és tavalyelőtt is Veszprémben ünnepelt a kétfelvonásos bajnoki döntőn a Szeged férfi-kézilabdacsapata. A mai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt a csapat edzője, Juan Carlos Pastor nem a közelmúlt eredményeit veszi alapul, a sérültek miatt nem aggódik, és fel van készülve egy esetleges testvérharcra a szegedi és a veszprémi Mikler között.

Magyar Nemzet
2023. 03. 22. 6:00
Juan Carlos Pastor
Juan Carlos Pastor Fotó: MTI/Kovács Anikó Forrás: MTI/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A legutóbbi két, kétmeccses párharcot, a tavalyi és a tavalyelőtti magyar bajnoki döntőt sikerrel vívta meg a csapata a Veszprém ellen. Ebből tudnak erőt meríteni a ma kezdődő Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő előtt?
– Minden mérkőzés, párharc más, és ugyan szívesen emlékszünk a tavalyi és a tavalyelőtti bajnoki döntőre, ezek nem jelentenek mást, mint kellemes emléket. Alaposan fel kell készülnünk a Veszprém elleni találkozóra. Szándékosan fogalmaztam egyes számban, mert egyelőre a szegedi mérkőzésre összpontosítunk. Az a célunk, hogy olyan eredményt érjünk el, amivel esélyünk lehet kiharcolni a továbbjutást a jövő heti visszavágón.

– Még soha nem játszott a Szeged és a Veszprém a Bajnokok Ligájában. Van ennek bármilyen jelentősége a felkészülés szempontjából?
– Nem hiszem, mentálisan biztosan nem jelent eltérést a korábbiakhoz képest. A játékosok tisztában vannak azzal, hogy telt ház előtt lépnek pályára a legnagyobb hazai riválisuk ellen. Erre minden évben van példa, a többség már hozzászokott az ilyen magas hőfokú mérkőzésekhez. Ugyanabban a mederben zajlott a felkészülés, mint a korábbi, Veszprém elleni mérkőzések előtt.

– Minden komoly rangadó előtt elhangzik, hogy az apró részletek dönthetik el a meccset. Ez érvényes a mai meccsre is?
– Szerintem alapvetően igen. A két csapat ismeri a másik alaptaktikáját, az erősségeit, és ennek megfelelően építi fel a saját tervét, forgatókönyvét a mérkőzésre. Különösen nagy meglepetésekkel nemigen lehet előrukkolni, de lehet néhány apróság, ami eldöntheti a párharcot.

– Például a sérültek állapota. Komoly veszteség lehet a veszprémi oldalon, ha Vlagyimir Cupara nem épül fel a mai meccsre. El tudja képzelni, hogy a szegedi kapus öccse, a fiatal Mikler Krisztián is szerepet kaphat?
– Ezzel nem szeretnék foglalkozni, ezt majd a Veszprém szakmai stábja eldönti. Hozzáteszem, ismerem Mikler Krisztián képességeit, láttam már őt védeni a juniorbajnokságban a Szeged korosztályos csapata ellen. A hivatalos nevezés után kiderül, Cupara tudja-e vállalni a játékot vagy elképzelhető-e a két Mikler testvér mérkőzése egymás ellen. A sport néha produkál különleges helyzeteket, habár ez nem is tekinthető annak, amennyiben a kosárlabdában és a labdarúgásban is előfordult már hasonló eset, amikor két családtag, testvér egymás ellen játszott.

Egyelőre a szegedi meccs van a célkeresztben. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

– És mi a hivatalos információ a szegedi sérültek állapotáról? és Matej Gaber vállalja a játékot?
– Hadd kanyarodjak vissza Miklerhez, Rolandhoz. A világbajnokságon megsérült az ujja, nem volt teljesen egészséges, és még most sem az. Barcelonában ugyanakkor csak rá számíthattunk a kapusposzton, Mirko Alilovic ugyanis betegeskedett. Miklernek áldozatot kellett hoznia a saját csapatáért, és ő ezt megtette. Bánhidi Bence és Matej Gaber szerepeltetése csak a hivatalos nevezés előtt dől el.

– A pandémia idején hozzászokhattak a rengeteg hiányzóhoz. Ebből a szempontból a mostani sérüléshullám hasonlít a Covid-időszakra?
– A koronavírus-hullám végigsöpört a fél csapaton, előfordult, hogy alig volt hadra fogható játékosunk. Idén más a helyzet, a Bajnokok Ligája-mérkőzésre nevezhető 16 fős keretet feltöltjük, és természetesen arra törekszünk, ahogy azt korábban is említettem, hogy a jövő heti visszavágóra olyan eredménnyel utazzunk, amivel lesz esélyünk kiharcolni a továbbjutást.

Borítókép: Pastor még nem tudja, vagy nem akarja elárulni, hogy számít-e Bánhidi Bencére (Fotó: MTI)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.