A Szeged edzője nem fél a kirúgástól a Veszprém elleni kiütés után

A Telekom Veszprém 36-23-ra nyert az OTP Bank-Pick Szeged ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A szegediek edzője nem gondolja, hogy bármi is múlott volna a nem teljesen egészséges Bánhidi Bence szerepeltetésén, azt pedig nem tudja elképzelni, hogy a jövő heti veszprémi visszavágóig elveszítse az állását.

Szilágyi
2023. 03. 22. 20:58
Karnok Csaba
Szeged – 2023.03.22. Történelmi meccs: Pick Szeged-Telekom Veszprém férfi kézilabda mérkõzés a Bajnokok Ligájában, Pick Aréna. Képen: Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM) Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OTP Bank-Pick Szeged hazai pályán 36-23-os vereséget a Telekom Veszprém ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A magyar rangadó előtt felvetődött, hogy a hetekig sérüléssel bajlódó és Matej Gaber egyáltalán kap-e lehetőséget a Veszprém ellen. 

Ehhez képest a Szeged magyar csapatkapitánya kezdett a meccsen. Juan Carlos Pastor edző nem gondolja, hogy ezen múlott volna a megrázó, 13 gólos vereség. – Valóban Bánhidi kezdett, de nem hiszem, hogy ennek bármilyen jelentősége lett volna az eredmény alakulása szempontjából. Folyamatosan cserélgettünk, mindenki kapott játékperceket. Sajnos nem játszottunk jól, különösen támadásban követtünk el hibákat, ritkán jutottunk lövőhelyzethez, illetve ha mégis, akkor a kapus védett. Nagyon sokat kell fejlődnünk a jövő heti visszavágóig – mondta a szezon végén távozó spanyol edző a meccs után a Sport TV-nek. Arra a kérdésre, hogy a 13 gólos vereség után a visszavágón is ő ül-e a kispadon, Pastor így válaszolt. – Azt gondolom, hogy igen.

Ilics mindennel elégedett lehetett. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Veszprém edzője Momir Ilics annak örült, hogy nem lett igaza. – A meccs előtt szikrázóan kemény, feszült, szoros találkozóra számítottam, de végül másképp alakult. A győzelmünk kulcsa a csapategység volt: kiváló volt a kapusteljesítmény, és a védekezésünk is magas színvonalon működött – értékelt Ilics.

A veszprémi védelem oszlopa, Sipos Adrián elárulta, hogy jó megérzései voltak a meccsel kapcsolatban, egy percig sem aggódott az eredmény miatt. – Az elejétől kezdve azt éreztem, hogy a fiúk uralják a meccset. Egy pillanatig sem aggódtam. Fantasztikusan játszottunk, szinte minden sikerült a meccsen – mondta Sipos.

Karnok Csaba
Remili négy gólt szerzett              Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba

– Mit is mondhatnék? Lenyűgözően játszottunk. Szívből játszottunk, nagyon intenzívek voltunk, főleg amikor védekezni kellett. Erősen és gyorsan kézilabdáztunk, ez van a DNS-ünkben – mondta Nedim Remili, aki az első BL-mérkőzését játszotta a veszprémi csapatban.

A Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzést jövő szerdán, március 29-én játsszák Veszprémben.

Borítókép: Pastor nem félti az állását (Fotó: Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.