A Veszprém erődemonstrációt tartott, feltörölte a padlót a Szegeddel

Erre senki sem számított. A Telekom Veszprém már az első félidőben tízet számolt a hazai pályán játszó (vagy inkább csak erőlködő) OTP Bank-Pick Szegedre a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, végül 36-23-ra nyert. A továbbjutás eldőlt, a jövő heti, tét nélkülivé zsugorodott visszavágótól legszívesebben eltekintenének a csapatok.

2023. 03. 22. 20:22
null
20221117 Veszprém NB I, férfi teremkézilabda mérkőzés Telekom Veszprém-Telekom Veszprém - Ferencvárosi TC (FTC) Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló Képen: MARGUC GASPER (24) Fotó: Veszprém Megyei Napló/Pesthy Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés előtt egymást licitálták túl a csapatok, egészen élénk fantáziáról árulkodó figyelemelterelő hadműveleteket bevetettek a felek. A szegedi oldalon azt csiripelték a verebek, hogy nem akárki, Sterbik Árpád, a három éve visszavonult, jelenlegi kapusedző kénytelen lesz beöltözni Vlagyimir Cupara tizennyolc napja elszenvedett kézsérülése miatt. Veszprémben pedig azt suttogták, hogy két beállója, a védelem alapértelmezett szereplője, és Matej Gaber is kihagyja a két csapat első nemzetközi találkozóját. 

A csordultig teli Pick Arénában kiderült az igazság: 8300 néző láthatta, hogy a jeles alkalomra megborotválkozott Sterbik a szakmai stáb tagjaként pózolt a kispad előtt. Bánhidi és Gaber pedig magától értetődő módon kikocogott a kezdésre, a bemutatásra. Az izlandi Eliasson, Palsson játékvezető kettős sípszavára a Veszprém kezdte a mérkőzést, a két csapat 183. találkozóját. Elég gyorsan kiderült, hogy a BL magyar rangadója edzőmeccsé alakult.

Szeged Veszprém kézilabda
Marguc 11 gólt dobott. Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre


Mintha behúzott kézifékkel kezdtek volna a csapatok, az ötödik perc közepén született az első gól, a veszprémi Gasper Marguc hetesből bombázott a kapuba. Majd egy újabb elhibázott szegedi támadás után a veszprémi csapatkapitány, Rasmus Lauge bombázott a felső sarokba. Bogdan Radivojevics hetesét kirúgta Corrales, ez azt jelenti, hogy a két csapat legutóbbi két meccsével együtt a legutóbbi 21 szegedi hetesből csak 10 végződött góllal. 
A 10. percben is gól nélkül állt a Szeged, 0-3-nál kért időt a hazaiak edzője, Juan Carlos Pastor. De ez sem hozott áttörést, bő negyedóra után már 10-2 volt a vendégnek. A szegedi edző kétségbeesésében kikérte a második idejét is. Meg lehetett érteni. 17 és fél perc alatt csak két gólra volt képes a csapata…
Ritka az olyan a sportág történetében, hogy bő negyedóra után egy csapatban csak egy gólszerző legyen: Frimmel „mesterhármasa” tartotta életben vagy inkább csak lélegeztetőgépen a Szegedet. Martins volt a második ember Pastor együttesében, aki gólt szerzett. 
Tizenhét nappal a kéztörése után Cupara egy hetesvédés erejéig szállt be, majd a 24. percben Mahé a saját térfeléről az üres kapuba ívelt, ezzel volt 15-5. Döbbenetes. Ki számított erre?
A Veszprém örömét csak Kentin Mahé piros lapja árnyékolta be, a francia világbajnok Ligetvárival együtt támogatta le a pályáról a szegedi szélsőt, Mario Sostaricot.

Szeged Veszprém kézilabda
Megható sportszerű pillanat volt. Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 Döbbenetes, 20-7-es veszprémi előnnyel ért véget az első félidő.

A folytatásban sem oldódott a szegedi görcs, hiába állt be a nem teljesen egészséges Mikler Roland a kapuba, a támadásban hibát hibára halmoztak Pastor tanítványai. Andreas Nilsson góljával kialakult az addigi legnagyobb különbség (30-15), a végén az maradt az egyetlen kérdés, hogy legalább a második félidőt meg tudják-e nyerni a hazaiak. Nem tudták. Döntetlenre végződött a második harminc perc.

A Veszprém 36-23-ra nyert, és a jövő heti visszavágó előtt a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között érezheti magát.

A meccs hivatalos statisztikája ITT érhető el. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 23-36 (7-20). A visszavágót jövő szerdán játsszák.

Borítókép: Marguc volt a mezőny legjobbja (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.