Első alkalommal lesz magyar bírája a díjugrató versenyeknek

A Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) jóváhagyta a 2024-es párizsi olimpia bírói névsorát, amelyen szerepel Fugli Károly is, így először minősíti magyar bíró a díjugrató párosokat.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MTI2023. 03. 22. 9:59
VÁNDOR Zsófia
Szilvásvárad, 2022. szeptember 4. Vándor Zsófia versenyez a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság felnõtt kategóriájának döntõjében a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. szeptember 4-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rengeteg olyan apró, de fontos szabály van, amit sokan nem ismernek. A felszerelések vagy éppen a pálya technikai feltételeinek ellenőrzése. Adott esetben súlyos, nehéz döntéseket kell hozni. Egy olimpián bíráskodni ugyanúgy a szakmának a csúcsa, mint a sportolónak részt venni az ötkarikás játékokon

 – mondta az MTI-nek Fugli Károly.

 A szakember 15 éve – egyedüli magyarként – ott van a sportág legnagyobb eseményein mint a legmagasabb szintű nemzetközi díjugrató versenybíró.

A nemzetközi sportdiplomata a viadalokon figyelemmel kíséri a magyar versenyzőket is. A 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatosan elmondta: nagyon örülne, ha lenne kiért szurkolni. A magyar válogatott tagjai idén júliusban, Prágában az olimpiai kvótaszerző csapatversenyen juthatnak indulási joghoz.

 A jövő évi ötkarikás játékokon a díjugratás küzdelmeit augusztus 2-án és 3-án, valamint 5-én és 6-án rendezik a francia fővárosban.

Borítókép: Vándor Zsófia versenyez a Fiat Díjugrató Országos Bajnokság felnőtt kategóriájának döntőjében a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban 2022. szeptember 4-én (Fotó: MTI/Vajda János)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.