Erling Haaland ellen nyomozást indított a manchesteri rendőrség

Erling Haaland, az angol Manchester City játékosa március 14-én öt gólt lőtt a Bajnokok Ligájában az RB Leipzig ellen, majd másnap lefilmezték, hogy vezetés közben a telefonját nyomkodta, ami most nyilvánosságra is került. A norvég támadó ellen a rendőrség nyomozást indított, és a The Sun azt is megírta, milyen büntetésre számíthat.

Magyar Nemzet
2023. 03. 29. 13:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Roppant óvatlannak bizonyult A Manchester City március 14-én többek között az ő öt góljával ütötte ki a Bajnokok Ligájából a német RB Leipziget, másnap viszont a norvég csodacsatár igen nagyot hibázott: vezetés közben a mobilját használta. A The Sun című bulvárlap szerezte meg azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy Erling Haaland a 130 millió forint értékű Rolls Royce-át vezeti Manchester New Islington negyedében, és gurulás közben a telefonját nyomkodja.

A város rendőrsége a lap kérdésére megerősítette: tudnak az esetről, és a kép alapján nyomozást is folytatnak az ügyben. Angliában az ilyen esetekben nem ismernek kegyelmet, tavaly május óta hozzá sem érhet a készülékhez az, aki vezet. Akár bírósági tárgyalás is lehet az ügyből ezerfontos büntetéssel, de szerencsés esetben a vétkes megúszhatja hat büntetőponttal és kétszáz font befizetésével. Ugyanakkor ha a vezető engedélye két évnél fiatalabb, akkor be is vonhatják azt.

Erling Haaland a várható büntetést biztosan gond nélkül kifizeti, az alighanem jobban bosszantja, hogy jelenleg sérült, ezért nem játszhatott a norvég válogatott két Európa-bajnoki selejtezőjén. A csapat nélküle kapott ki 3-0-ra Spanyolországtól, ami bocsánatos, ám kedden Grúziában csak 1-1-et ért el, és ez később nagyon fájdalmas lehet a végelszámolásnál. A futballista többször nyilatkozta, hogy célja világ- vagy Európa-bajnokságra kijutni, ám ehhez a jelek szerint nagyon nagy szükség lenne az ő góljaira.

Borítókép: Erling Haaland aligha boldog a The Sun felvétele miatt (Fotó: AFP)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.