időjárás 20°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa eldőlt, egy város befogadta őket

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu
2023.03.24. 18:04 2023.03.24. 18:14
Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa eldőlt, egy város befogadta őket

A Magyarországtól tavaly év végén elköszönt két rövid pályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor sorsa eldőlt Kínában, ahol a pályafutásukat folytatják. A Liu fivéreket Tiencsin fogadta be, ezt a várost képviselik a március 31. és április 2. közötti kínai bajnokságon – tudta meg a Nemzeti Sport.

Az olimpiai bajnok Liu fivérek nyáron előbb arról határoztak, hogy követik edzőjüket, Csang Csing Linát Kínába, és ott készülnek tovább, aztán novemberben ennél is tovább léptek, hiszen bejelentették országváltási igényüket a Magyar Országos Korcsolyázószövetség (MOKSZ) felé. A MOKSZ ehhez hozzájárult. Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang hivatalosan is kínai állampolgár lett; ehhez le kellett mondaniuk a magyarról, hiszen Kína nem ismeri el a kettős állampolgárság intézményét. Továbbá keresniük kellett egy klubot, amelynek színeiben elindulhatnak a válogatóversenyeken. A Nemzeti Sport mai információi szerint ez Tiencsin városa lett, s a Liu fivérek a 14 milliós lakosságú város színeiben indulnak a március 31. és április 2. közötti, Pekingben rendezendő kínai bajnokságon. A tét a válogatottba kerülés, ami nem lesz egyszerű.

A Nemzeti Sport cikke ITT olvasható.

Borítókép: A Liu fivérek tavaly elköszöntek (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.