Mourinho ezt a békát nem nyeli le, perrel fenyegeti a játékvezetőt

José Mourinho legújabb balhéja a téma Olaszországban. Az AS Roma portugál vezetőedzőjét harmadszor állították ki az idényben, miközben csapata 2-1-re kikapott a Serie A-ban 1996 óta először nyerő Cremonese otthonában kedden este. Mourinho perrel fenyegeti az őt szerinte inzultáló játékvezetőt.

Magyar Nemzet
2023. 03. 01. 9:35
AS Roma v US Cremonese - Coppa Italia
José Mourinho
Jose Mourinho of AS Roma looks dejected during the Coppa Italia Frecciarossa quarter final match between AS Roma and US Cremonese at Stadio Olimpico, Rome, Italy on 1 February 2023. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Félidőben a Cremonese 1-0-ra vezetett a Roma ellen a Serie A 24. fordulójának keddi mérkőzésén, aztán alig néhány másodperc telt el a második játékrészből, amikor Mourinho piros lapot kapott a 46. percben, miután üvöltözött a negyedik játékvezetővel. A Roma edzője így nem avatkozhatott közbe, amikor együttese az egyenlítés után egy hajrában bekapott góllal kikapott 2-1-re.

A Roma veresége fájó szégyenfolt a BL-indulást érő helyekre hajtó, jelenleg ötödik helyezett fővárosi csapatnak, hiszen az újonc és utolsó Cremonese először tudott nyerni az idényben. Mi több, 1996 márciusában, azaz 27 évvel ezelőtt győzött legutóbb a Serie A-ban – akkor a Padovát verte idegenben 2-1-re.

Mourinho persze nehezen viselte nemcsak a vereséget, hanem azt is, hogy kiállították, ami már a harmadik ilyen esete volt az idényben. A portugál sztáredző most azonban új szintre lépett, és perrel fenyegeti az őt szerinte inzultáló játékvezetőt.

– Tombolnak bennem az érzelmek, de nem őrültem meg – fakadt ki a meccs után Mourinho, akit a Football Italia idézett. – Ahhoz hogy ilyen hevesen reagáljak, annak kellett, hogy legyen előzménye. Fontolgatom, hogy jogi lépéseket teszek. A játékvezető úgy adott piros lapot, hogy nem érdekelte, mit vágott a fejemhez a negyedik játékvezető. Ki kell deríteni, hogy van-e hangfelvétel az esetről. Abba bele sem akarok gondolni, hogy Serra (a negyedik játékvezető – a szerk.) torinói, és vasárnap a Juventus ellen játszunk.

A sajtótájékoztatón persze faggatták Mourinhót, hogy mégis mit mondott neki Serra, amin ennyire felhúzta magát. Így válaszolt:

– Jobb lenne, ha az egész nyilvánosságra kerülne. Pályafutásom során először fordult elő, hogy a negyedik játékvezető ilyen elfogadhatatlan stílusban szólt hozzám. Ez egyszerűen érthetetlen. A meccs után odamentem hozzájuk megvitatni a dolgot. A főbíró, Piccicini, aki egyébként negyedik játékvezető volt, amikor legutóbb kiállítottak, azt követelte, hogy kérjek elnézést Serrától. Mondtam, hogy Serra legyen elég bátor, és magyarázza el, hogy mi történt, de úgy tűnik, kihagyott az emlékezete. Sajnálom, hogy ez történt, de annyi tiszteletet adok, amennyit kapok.

Mourinhónak nincs szerencséje a Cremonesével, hiszen idén már másodszor szenvedett vereséget a Roma a kis csapat ellen: január elején az Olasz Kupában is 2-1-re veszített, akkor ráadásul hazai pályán. 

Borítókép: José Mourinho forrongott a kiállítása miatt (Fotó: AFP/Giuseppe Maffia) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.