Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Világcsúcsra tör a magyar futónő a hét végén Olaszországban

Brown Viktória és Rakonczay Gábor is fő esélyesként vág neki a vasárnap rajtoló hatnapos ultramaraton-világbajnokságon Policoróban, Olaszországban. Mindkét nemben akár a csapatversenyben is megszerezhetjük a győzelmet.

Magyar Nemzet
2023. 03. 10. 14:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brown Viktória, azaz Szilasi Viktória nevét a magyar és a kanadai futóközönség is ismeri, hiszen egymás után valósítja meg sportsikereit. 2022-ben megdöntötte a női 72 órás futás világcsúcsát és megnyerte a 48 órás világbajnokságot, a hét végén pedig a hatnapos világbajnoki címre tör. A versenyt március 12–18. között rendezik Policoróban, Olaszországban. Az üzletember édesanya, akit korábban póker-világbajnoki résztvevőként is megismerhetett a közönség, nem titkoltan ismét rekordot szeretne dönteni.

– A felkészülésem idén jobban sikerült, mint tavaly, amikor a világcsúcsot futottam, ezért reménykedem abban, hogy akár több rekord is megdőlhet ezen a versenyen. Az pedig mindennek a megkoronázása lenne, ha többszörös magyar világbajnoki címet ünnepelhetnénk a lányokkal és a fiúkkal is – nyilatkozta Brown Viktória a verseny előtt.

A női versenyben indulók közül Brown Viktóriának van eddig a legjobb hatnapos eredménye, míg a férfiak között Rakonczay Gábor ugyanezt mondhatja el magáról. Az ugyancsak sokoldalú magyar sportoló veretlen a hatnapos távon, eddigi három versenyéből mindhármat megnyerte, és ő tartja a hatnapos ultrafutás magyar csúcsát.

Rakonczay Gábor is nagy esélyes

Rakonczay Gábor nem mellékesen kétszeres Guinness-világrekorder és hatszoros óceánátkelő hajós. Rendszeresen teljesít több száz kilométeres ultrafutásokat. 29 nap alatt átkelt Grönlandon, és egy 44 napos expedícióval elérte a Déli-sarkot is.

Borítókép: Brown Viktória ezúttal hat napon keresztül fut

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.