Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Jó rajt után fájdalmas vereséget szenvedett a magyar válogatott

A jó rajt, a Franciaország elleni győzelem után nagy különbségű, 6-2-es vereséget szenvedett Svédország ellen a magyar női jégkorong-válogatott a Kanadában zajló világbajnokságon. Következő ellenfeleink, a finnek kiemelkednek a B csoportból, így várhatóan a németek elleni utolsó csoportmeccs lesz sorsdöntő a bennmaradás szempontjából.

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 19:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédek rosszul, a németektől elszenvedett 6-2-es vereséggel kezdték a világbajnokságot, ami után volt okunk a bizakodásra.

Alaposan belekezdtek a skandinávok, a 3. perc legvégén vezetést szereztek, a 7. percben pedig már 2-0 volt a javukra. Mindkét gólt Lina Ljungblom szerezte, aki kis túlzással egyedül verte meg a mieinket. Persze ekkor még semmi sem volt veszve, a mieink három percen belül egyenlítettek. Előbb Garát-Gasparics Fanni bravúros mozdulattal szándékosan a svéd kapus lábvédőjére lőtte a pakkot, amelyet Seregély Mira vágott a kapuba. Sőt, kereken másfél perc elteltével Huszák Alexandra – aki a nyitó körben két góllal és egy gólpasszal vétette észre magát – úgy lőtt kapura, hogy Dabasi Réka remekül takarta a kilátást a svéd hálóőr elől, és lábbal még hozzá is ért a kísérlethez, neki ítélték a találatot, ezzel lett 2-2.

Sajnos nem sokáig sikerült tartani az állást, ismét a svédek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Odnoga Lotti kiállítása alatt ismét Ljungblom volt eredményes. Még a szünet előtt sajnos újabb gólt kaptunk, egy távoli lövés megpattant, és Németh Anikó késve reagált (4-2). Ezután ráadásul Mayer Fruzsina egy ártatlan szituációban térdsérülést szenvedett, nem tudta folytatni a játékot.

A második harmad újabb svéd kapuvassal indult, majd amikor az emberhátrányban lévő rivális kiegészült, a 25. percben Ljunglom negyedszer is betalált. A gól után Pat Cortina lecserélte Németh Anikót, Révész Zsuzsa váltotta a kapuban. Sajnos a harmadik harmadban sem sikerült közelebb jönni, a svédek uralták a meccset, Svensson állította be a 6-2-es végeredményt.

A magyar válogatott hétfőn ugyancsak 17 órától a B csoport egyedüli százszázalékos csapata, Finnország ellen játszik. Bravúr lenne a pontszerzés, az a valószínűbb, hogy a mieink utolsó meccsükön, Németország ellen vívnak sorsdöntő összecsapást a bennmaradás érdekében.

Női jégkorong-világbajnokság, B csoport, 2. forduló:
Svédország–Magyarország 6-2 (4-2, 1-0, 1-0)
A magyar csapat gólszerzői: Seregély (8.), Dabasi (9.)

A magyar válogatott további programja (magyar idő szerint):

hétfő, 17.00: Magyarország–Finnország
kedd, 17.00: Magyarország–Németország

Borítókép: Lina Ljungblom (25-ös mezben) négy gólt ütött a mieinknek (Fotó: MJSZ/Barry McCluskey)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.