Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Matiné Kanadában, pedig a magyar lányok nem koránkelők

A felnőttsportolók életében kissé szokatlan időpontban, helyi idő szerint szombaton délelőtt tizenegy órától – ami itthon a hatórás időeltolódásnak megfelelően délután öt óra – játssza második mérkőzését a magyar női jégkorong-válogatott a kanadai Bramptonban zajló elitvilágbajnokságon. A magyar lányok Svédországgal nagyjából azonos játékerőt képviselnek, győzelem esetén a hátralévő két meccstől függetlenül már teljesítenék a célkitűzést, a bennmaradást, ami egyben negyeddöntős szereplést jelent.

Magyar Nemzet
2023. 04. 08. 12:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női jégkorong-válogatott közép-európai idő szerint péntek kora hajnalban a Franciaország elleni 4-2-es győzelemmel kezdte meg a szereplését a világbajnokságon, a Toronto mellett fekvő Bramptonban. A svédek az első fordulóban némileg váratlanul 6-2-es vereséget szenvedtek a németektől, hiszen egy éve, Dániában hosszabbításban a svédek nyertek 4-3-ra. Korai lenne elkiabálni, hogy a svédek visszaestek, legfeljebb annyit állapíthatunk meg, hogy nem éppen kirobbanó formában kezdték meg a vb-t. 

Csavarhatunk még egyet a dolgon, a mieink már Kanadában éppen Németország ellen játszották az utolsó felkészülési meccsüket, s noha 1-0-ra kikaptak, de ez az eredmény is azt sugallja, a svédekkel szemben minimum egyenlő esélyekkel vehetik fel a küzdelmet.

Tavaly éppen a skandinávok elleni utolsó csoportmeccsünkön, a 2-2-es döntetlen után a 3-2-es hosszabbításos vereséggel sikerült kiharcolni a bennmaradást, ami szép emlék.

 

A csapat nevében Mayer Fruzsina arról beszélt, el kellene kerülni, de legalábbis lerövidíteni a franciák elleni hullámvölgyeket, hiszen Pat Cortina csapata már 3-0-ra vezetett, onnan engedte felzárkózni az ellenfelet, de aztán szerencsére tudott újítani.

A franciák ellen az egyik kulcsember, a három gólpasszt jegyző Kiss-Simon Franciska kemény lövést kapott a fejére, ezért kihagyott egy jeges edzést, de szombaton vállalja a játékot.

– Sajnos kezelni nem nagyon tudtuk ezt a sérülést, jegeltem a fejem, pihentem és egy rövid, száraz, átmozgató edzésen vettem részt a csapattal – mondta a Nemzeti Sportnak.

Mayer Fruzsina dicséri a svédeket, mondván, nem csupán erősek, hanem technikásak is, s elárulta, a csapatból többen nem kimondottan koránkelők, ezért a délelőtt tizenegy órás kezdés nem éppen ideális. De miként a HKB hátvédje is megjegyezte, mindannyian profik, tudják a dolgukat.

Íme, a teljes interjú:

Borítókép: Eltökélten készülnek a magyar lányok az újabb próbára (Fotó: MJSZ)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.