Végre nyert a Fradi, a Honvéd több játékosát is elvesztette

Ötmeccses nyeretlenségi sorozat végére tett pontot a Ferencváros a labdarúgó NB I-ben azzal, hogy a 27. fordulóban szombat este 3-0-ra legyőzte a Honvédot. Nem csillogott a Fradi, de összességében magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, így visszaállította a hatpontos követési távolságot a Kecskemét előtt, amely 3-0-ra verte a ZTE-t. Négyen is megsérültek a találkozón, Zachariassen Dúzs Gellérttel ütközött, a kispestiektől kidőlt Domingues és Szabó Alex is.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 21:38
null
20230415 Ferencváros Honvéd labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben a kudarcok miatt többször kikezdett, a klubbal az opció lehívásán keresztül mégis szerződést hosszabbított Sztanyiszlav Csercseszov szokatlan formációban küldte pályára a Fradit a Honvéd ellen. A címvédő 4-1-4-1-es összeállításban kezdett, Pászka volt jobbhátvéd, Sigér az egyedüli szűrő, Tokmac pedig szervezett. Így állt fel a Fradi: Dibusz – Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic – Sigér – Zachariassen, Tokmac, Marquinhos, Traoré – R. Mmaee. Érdemes megjegyezni, hogy a csapattal újabban kritikus Fradi-tábor nem pártolt el a csapattól, több mint 11 ezren drukkoltak a helyszínen, a Groupama Arénában.

Zachariassen és Dúzs ütközése Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Ferencváros irányította a játékot, de a Honvéd sokáig jól tartotta magát. A 21. percben Zachariassen Traorétól pontos labdát kapott futtából a 16-oson belül, Capan hátulról kicsit meglökte, majd a norvég támadó Dúzs Gellérttel ütközött. A jelenet megnézhető az M4 Sport videóján. A VAR szerint nem ért büntetőt Capan lökése, ám az eset után Zachariassen azonnal (Gojak váltotta), Dúzs kapus pedig néhány perc múltán kért cserét (Tujvel váltotta, hiszen Szappanos kikerült a keretből). Tetézve a Honvéd gondjait, a 39. percben Lukics és Capan is ápolást kért, de mindketten folytatni tudták a játékot.

Az első félidő végén, a 42. percben ért góllá az FTC fölénye, Traoré ezúttal Ryan Mmaee-t szolgálta ki remek labdával, és a marokkói csatár élt a lehetőséggel. (1-0).

Dean Klafuric, a Honvéd vezetőedzője a 62. percben hármas cserére szánta rá magát, a sérült Domingues, Kocsis és Gomis helyett Albi Doka, Keresztes Noel és Richlord Ennin érkezett a pályára. Nem sokkal később Szabó Alex is kidőlt a vendégektől.

A 71. percben dőlt el a mérkőzés. Sigér labdát szerzett, majd szépen hozta helyzetbe Marquinhost, aki kilőtte a bal alsót. A 3-0-s végeredményt a csereként beállt Owusu Kwabena állította be a 87. percben, miután végigszáguldott a pályán. Íme, a találat videón:

Öt nyeretlen meccs után győzött ismét a Ferencváros, amire égető szüksége volt, hiszen délután nyert a Kecskemét is. Így a címvédő továbbra is hat pont előnnyel áll a tabella élén.

NB I, 27. forduló

Péntek

Debrecen–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Nagyerdei Stadion, 3726 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Zahedi (94.). Kiállítva: Ferenczi (Debrecen, 88.) 

Szombat

Kecskemét–ZTE 3-0 (2-0), Kecskemét, 2800 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Horváth K. (20.), Szabó A. (24.), Tóth B. (71.)
Mezőkövesd–Vasas 1-4 (1-2), Mezőkövesd, 1362 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Babunszki (11-esből 12.), illetve Novothny (41., 42.), Holender (70.), Otigba (88.)
Ferencváros–Honvéd 3-0 (1-0), Groupama Aréna, 11 793 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: R. Mmaee (42.), Marquinhos (72.), Owusu (87.)

Vasárnap

Kisvárda–Fehérvár 15.30

Újpest–Paks 18.00

Borítókép: Az első gól szerzőjét, Ryan Mmaee-t ünneplik a társak (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.