Megbotlottak a Bundesliga gigászai, a Leipzig viszont nyerni tudott

A Bundesliga 28. fordulójában nem változott a különbség az élen álló Bayern München és az üldöző Dortmund között, mert mindkettő váratlanul csak döntetlent játszott. A bajorok hazai pályán engedték ki a kezükből a két pontot, a dortmundiak pedig két góllal is vezettek Stuttgartban, majd a 93. percben is győztesnek tűntek. Az RB Leipzig hamar hátrányba került Lipcsében, de 3-2-re legyőzte az Augsburgot.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 19:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

még ki sem bosszankodhatta magát a kihagyott helyzete miatt, máris újra mérges lehetett. Az RB Leipzig az Augsburgot fogadta a Bundesliga 28. fordulójában, és a vendégek már a 6. percben vezetést szereztek Arne Maier révén. Igaz, a méreg sem tartott sokáig, mert Timo Werner passzából öt perccel később Kevin Kampl kiegyenlített. Mintegy húszperces eseménytelenség után Timo Werner  előbb Henrichs beadását követően talált be, majd 20 méterről bombagólt lőtt, megszerezve ezzel pályafutása 100. Bundesliga-találatát. A lipcseiek nem erőltették a támadásokat, erre a bajorok találtak egy gólt Ruben Vargas révén, ami újra izgalmassá tette a találkozót, de az Augsburgnak nem sok esélye volt kiegyenlíteni.

 

Tehát az őszi hatgólos döntetlen után ezúttal öt találat született, és sikerével a Leipzig jobb gólkülönbségével megelőzte a vasárnap pályára lépő Union Berlint, míg az Augsburg zsinórban az ötödik összecsapásán maradt nyeretlen. A hazai csapatban és Szoboszlai Dominik végigjátszotta a mérkőzést.

A bajnoki címért a Bayern München és a Dortmund fut versenyt, és mindkettő megbotlott. Az élen álló bajorok az első félidőben levegőhöz sem engedték jutni a Hoffenheimet, de csak egyszer találtak be Pavard révén. Ez megbosszulta magát, mert a vendégek kiegyenlítettek, és 1-1 maradt a végeredmény. A Dortmund már 2-0-ra is vezetett Stuttgartban, ráadásul a hazai csapat tíz főre olvadt Konsztantinosz Mavropanosz kiállítása miatt a 39. percben. Ennek ellenére a vendéglátók kiegyenlítettek. Úgy tűnt, Giovanni Reyna a 93. percben megnyerte a meccset a BVB-nek, csakhogy érkezett Silas Katompa, és 3-3-as ikszre mentette az elképesztően fordulatos találkozót.

Bundesliga, 28. forduló

Bayern München–Hoffenheim 1-1

1. FC Köln–Mainz 1-1

VfB Stuttgart–Borussia Dortmund 3-3

RB Leipzig–Augsburg 3-2

Schalke–Hertha BSC 5-2

Eintracht Frankfurt–Borussia Mönchengladbach 1-1

Vasárnap
15.30: Werder Bremen–Freiburg (tv: Arena4)
17.30: Union Berlin–Bochum (tv: Arena4)
19.30: Wolfsburg–Bayer Leverkusen

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 59, 2. Dortmund 57, 3. RB Leipzig 51

Borítókép: Timo Werner volt a lipcseiek hőse (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.