Törtek-zúztak a magyar játékos csapatának rettegett szurkolói + videó

Drámai körülmények között ért véget az angol labdarúgó másodosztály, a Championship alapszakasza a magyar válogatott Callum Styles csapata számára. A Millwall hazai pályán 4-3-as vereséget szenvedett a közvetlen rivális Blackburn Rovers ellen, így lemaradt a Premier League-be való feljutásról döntő rájátszásról. A Millwall rettegett szurkolói ezután a legrosszabb énjüket mutatták meg, és a vendégekre támadtak.

2023. 05. 09. 12:18
Millwall v Barnsley - Sky Bet Championship
Callum Styles of Barnsley contests a header with Jake Cooper of Millwall during the Sky Bet Championship match between Millwall and Barnsley at The Den, London on Saturday 9th April 2022. (Photo by Ivan Yordanov/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Ivan Yordanov/NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény eddigi legfontosabb meccsére készült a Millwall, amely hétfő este a közvetlen rivális Blackburn ellen azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha nyer, akkor kedvező esetben biztosíthatja helyét a feljutásért zajló rájátszásban. A magyar válogatott Callum Styles is ott volt a csapat kezdőjében, végig is játszotta a meccset, amely kedvezően alakult, félidőben 3-1-vezetett a Millwall. Csakhogy a második félidőben kétgólos hátrányból felállt a Blackburn, amely a 86. percben a győztes gólt is megszerezte.

Ezzel eldőlt, hogy Styles csapata biztosan nem jut fel a Premier League-be, hiszen a rájátszáshoz legalább a hatodik helyet meg kellett volna csípnie, ami a három pont begyűjtésével meg is lett volna (ötödikként zárt volna a csapat). A vereséggel viszont a Millwall végül csak nyolcadik lett.

Nehezen nyelték le a békát a klub rettegett szurkolói. A meccs után a Millwall huligánjai rátámadtak a feljutásról szintén lemaradó, hetedik helyen záró Blackburn szurkolóit szállító buszokra, amelyek gyerek is utaztak. Bedobták az ablakokat, amelyeknek üvegei betörtek.

@rustyfox1875 Well done Millwall fans, Woman and kids on those 2 coaches. @Millwall Football Club your fans are a disgrace!!! shame on you! #blackburnrovers #Millwall #rustyfox1875 #keepitlemon🍋🍋🍋 #awaydays #championship #efl #scumbags #tramps #southlondon #rovers ♬ original sound - David Rusty Wheels P

„Soha nem féltem ennyire egy futballmeccsről távozva” – írta Twitteren egy vendégszurkoló, aki egy képet is megosztott arról, ahogy a Millwall-drukkerek egy előttük haladó buszt támadnak, miközben a rendőrök igyekeznek rendet tenni. „Millwall-szurkolók, szégyelljétek magatokat” – tette hozzá az illető.

Millwall, Zsákos Frodó, futballhuliganizmus

A Millwall legutóbb 1990-ben volt tagja az angol élvonalnak, amikor a később legendás válogatott csatár, Teddy Sheringham volt a házi gólkirálya. A csapat tehát soha nem szerepelt az 1992-ben útjára indult Premier League-ben, és nem is a futballról, hanem a futballhuliganizmusról ismert világszerte.

Ehhez a hírnévhez persze nagyban hozzájárult egy hollywoodi produkció, a 2005-ben mozikba került Green Street Hooligans, amelyben a Gyűrűk ura Zsákos Frodójaként megismert Elijah Wood játszotta a főszerepet. A film a West Ham United és a Millwall huligánjainak brutális rivalizálását igyekezett bemutatni.

Véres összecsapás a fradistákkal

A filmet valódi balhék ihlették, és azokból a Millwall esetében nem volt hiány, a klub életéhez hozzánőtt a futballhuliganizmus. A legnagyobb rivális valóban a West Ham, az ellentét több mint százéves múltra tekint vissza. A két East End-i klubot a Temze két oldalán lévő rivális hajógyárak alapították, így a dokkmunkások hamar egymásnak feszültek. Az első bunyóra a feljegyzések szerint 1906. szeptember 17-én került sor.

A Millwall-drukkerek idővel Anglia leginkább rettegett huligánjai közé nőtték ki magukat. A csapat az első nemzetközi kupameccsét a Ferencváros ellen játszotta 2004-ben az UEFA-kupában, amelyet a magyar klub 3-1-re megnyert az Üllői úton, de az a találkozó is elsősorban a szurkolók miatt maradt emlékezetes. A nagy létszámban Budapestre érkező Millwall-drukkerek ugyanis a város több pontján is összecsaptak a fradistákkal, aminek eredményeként tizenkét huligánt állítottak elő a rendőrök, két angolt pedig megkéseltek.

Mi lesz Callum Styles sorsa?

A magyar válogatott szempontjából elsősorban Callum Styles sorsa érdekes a Millwallból. Tavaly nyáron egy idényre kölcsönbe érkezett a csapathoz a harmadosztályba kiesett Barnsley-tól. Styles a Balckburn elleni sorsdöntő meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy ha sikerül feljutni a Premier League-be, akkor biztosan marad a Millwallban, ha nem, akkor még nem tudja, mitévő lesz.

Styles a februártól áprilisig tartó sérülését leszámítva stabil kezdő volt a Millwallban, 30 meccsen két-két gól és gólpassz fűződött a nevéhez. Ha egészséges és játszik, minden bizonnyal számít a tízszeres válogatott középpályás játékára a nemzeti csapatban. Styles eredeti klubja, a Barnsley negyedik lett a harmadosztályban, és szerepel a Championshipbe jutásért zajló rájátszásban. A 23 éves magyar válogatott középpályás sorsát vélhetően az is befolyásolja, hogy itt mire jut a Barnsley.

Borítókép: Callum Styles egyelőre nem jutott fel a Premier League-be (Fotó: Ivan Yordanov/NurPhoto/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.