A Fradi bízik a Lisztes-receptben, sokszoros magyar válogatott fiával erősített

Bejelentette Halmai Ádám szerződtetését a Ferencváros. A 21 éves csatár az NB II-ben szereplő Soroksártól érkezett, csakúgy mint korábban ifjabb Lisztes Krisztián, aki a tavasszal berobbant a Fradi első csapatában. További hasonlóság, hogy Halmai Ádám is sokszoros magyar válogatott édesapával büszkélkedhet.

Magyar Nemzet
2023. 06. 09. 15:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halmai Ádám apja Halmai Gábor, a Kispesttel és az MTK-val összesen háromszoros magyar bajnok korábbi védekező középpályás, aki 57-szer szerepelt a magyar válogatottban. A 21 éves kis Halmai az előző idényben 29 meccsen 15 gólt szerzett az NB II-ben, ezzel a Lipcsei Péter vezette Soroksár, az FTC fiókcsapatának házi gólkirálya volt.

A télen ifjabb Lisztes Krisztiánnal együtt Halmai Ádám is elutazhatott a Fradi spanyolországi edzőtáborába, ami után előbbi a tavasszal már Sztanyiszlav együttesében futballozott, s a bajnokcsapat húzóemberévé vált. A 18 éves középpályás édesapját megidézve kilenc meccsen öt góllal jelentkezett az NB I-ben.

Most az ő példáját követheti Halmai Ádám is, aki gyerekként Pomázon édesapja és a korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor közös, Egervári–Halmai Focisulijában pallérozódott, majd 13 évesen a Vasasba igazolt.

– A tudásával, a sebességével és a technikájával nem volt gond, csak a vékony testalkata akadályozta – mondta lapunknak még januárban Halmai Gábor a fiáról. – Számomra az ő példája alapján vált világossá, hogy a klubokban hátrányba kerülnek a későn érő ügyesebb játékosok, mert az edzők az eredménykényszer miatt az akcelerált erősebbeket játszatják. Nagyon sok értékes fiatal futballistát veszít el emiatt a sportág, de szerencsére Ádámnak ez nem szegte a kedvét. Én fanatikus voltam, ő pedig megszállottja a futballnak, profin étkezik, készül az edzésekre, a legfontosabb számára az, hogy tökéletes fizikai állapotban legyen.

Halmai Gábor akkor úgy vélte, fiának már helye lenne az élvonalban: – Ádám Soroksáron megkapja a bizalmat és a játék szabadságát, szerintem most tart ott, hogy bemutatkozhasson az élvonalban is. Olyan csapathoz kell kerülnie, amelyben tovább fejlődhet. Látom benne az élvonalat, talán a külföldet is, a válogatottság pedig jelenleg csak álom, ahhoz még hosszú utat kell bejárnia, ha összejön egyáltalán.

Halmai Ádám tavaly nyáron igazolt Soroksárra, ahol remek első idényt futott, s máris sikerült fellépnie a Fradiba. Mint megírtuk, a zöld-fehér csapat az NB I-es gólkirály Varga Barnabás személyében hosszú idő után először igazolt magyar középcsatárt, s Halmai érkezésével újabb hazai támadóval erősített. Mintha egyre több magyar bukkanna fel az együttes keretében, ami nem lehet a véletlen műve.

Borítókép: Halmai Ádám aláírt a Fradihoz (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.