Megérkezett a 2 méter 19 centis óriás, LeBron James óta senkit sem vártak ennyire

A várakozásoknak megfelelően Victor Wembanyama játékjogát foglalták le elsőként az NBA draftján. A 19 éves, 219 centiméter magas francia titán a San Antonio Spurs játékosa lett.

Magyar Nemzet
2023. 06. 23. 8:53
Victor Wembanyama
Wembanyama Sweepstakes Basketball Fotó: Michel Euler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen magas Victor Wembanyama? Ez az első kérdés, amit illik tisztázni. A Wikipédia-oldala szerint 219 cm, de egyes források 221 cm-t tüntetnek fel, de lehet találkozni 223 centivel is. Talán az lehet a válasz az ellentmondásra, hogy még növésben van a csupán 19 éves francia tehetség.

Abban minden szakértő egyetért, hogy LeBron James óta Victor Wembanyama draftolását övezte a legnagyobb érdeklődés, még ha a francia tini más poszton is játszik, klasszikus center, sokkal inkább az NBA történetének nagy center óriásaihoz mérhető, mint Bill Walton, Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon, Patrick Ewing, Ralph Sampson, Shaquille O’Neal, Tim Duncan és Anthony Davis. Ő maga azonban leginkább bűvöletében él.

– Ő az, akihez a legszívesebben hasonlítanám magam – mondta még a közép-európai idő szerint péntek hajnalban rendezett ceremónia előtt.

Wembanyama kiváló ajánlólevéllel érkezett a draftra, a Metropolitans 92 játékosaként átlagban 21,6 pontot, 10,4 lepattanót szerzett és 3 blokkot mutatott be a francia bajnokság mögöttünk hagyott idényében. Ő lesz a liga legmagasabb játékosa, de ennyiben messze nem merülnek ki az erényei. Fiatal kora ellenére roppant technikás, a legtöbb dobásfajtát jól alkalmazza, jól lát a pályán, jól védekezik, fürge, atletikus – egyszóval szinte tökéletes.

Victor Wembanyama megérkezett. Az NBA népszerűségét eddig sem kellett félteni, de a liga nyilvánvalóan új lendületet kap.

Borítókép: Victor Wembanyama magassága egyedi, néhány kiló izmot azonban még biztosan rápakolnak 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.