Hatalmas botrány Rómában, újra kell gyártatni Mourinho csapatának a mezeit

Az AS Roma és a klub hivatalos öltöztetője, az Adidas azon dolgoznak, hogy megjavítsák új, 2023–24-es szezonbeli mezeiket, miután rájöttek, hogy szerzői jogvédett vízjelet helyeztek el a legújabb dizájnon.

Magyar Nemzet
2023. 07. 13. 7:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vízjeles problémára az új készlet bemutatása után figyeltek fel, kiderült, hogy a mezeken Róma városának 1676-os alaprajza szerepel. Ezzel nem is volna különösebb gond, de a vízjellel annál inkább. A hivatalos mezbemutató előtt jöttek rá Rómában arra, hogy vízjellel vannak ellátva az Alamy Stock katalógusából készült fotók. Az Il Tempo értesülései szerint a AS Roma és az Adidas azon munkálkodik, hogy eltávolítsák a vízjelet a készleteikről, mielőtt a mezeket nyilvánosságra hozzák, és azok kereskedelmi forgalomba kerülnek.

Állítólag a hibáért nem a klub vagy az Adidas okolható, hanem egy harmadik fél, aki a térképet biztosította a tervezéshez, és elfelejtette eltávolítani arról a vízjelet.

Úgy tűnik, hogy az Alamy Stock Photo katalógusából vették a képeket Róma ókori térképéről.

Borítókép: A Roma meze nem felel meg a kívánalmaknak (Fotó: Football Italia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.