Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

A fél magyar válogatott súlytalan volt a fél világválogatottal szemben

A női kézilabda Bajnokok Ligája történetében először játszott két, azonos nemzetbeli csapat a csoportkörben. Az ötszörös győztes Győr a vártnál simábban, 35-23-ra nyert a DVSC ellen.

2023. 09. 16. 17:38
20230916 kézilabda Győr DVSC Fotó: Dömötör Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi meccs, de elmaradt a történelmi rekord: a több mint ötezer fős befogadóképességű Audi Arénába 3094 néző foglalt helyet, hogy a helyszínen kövesse a női kézilabda Bajnokok Ligája történetének első két azonos nemzetbeli csapat mérkőzését. Az ötszörös győztes Győri Audi ETO az NB I bronzérmese, a DVSC Schaeffler ellen játszott az A csoport második fordulójában.

Stine Oftedalnak nem volt oka perelni a játékvezetőkkel     Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

A nyitókörben mindkét csapat győzött, a Győr idegenben nyert egy góllal a Metz ellen, a Loki otthon intézte el nagyon simán a svéd Savehofot.

A meccs első gólját a DVSC szerezte, Kácsor Gréta lövését nem tudta védeni Sandra Toft. Ekkor vezetett először és utoljára a meccsen a vendégcsapat. Az Ambros Martínt a nyáron váltó Ulrik Kirkely újraszabta a Győr alaptaktikáját, ennek megfelelően több taktikai újítással lepte meg ellenfelét az ETO: az irányító megjátszása ezúttal is ült, de önmagához képest viszonylag sokat hibázott Kari Brattset. A távoli zónákból és egyéni akciókból is vállalkozott a Győr, a szélsők közül a nyáron érkezett Emily Hovden volt igen aktív. Illetve amikor pályán volt, Bruna de Paula is könnyedén egy az egyezett.

A Lokinak fellángolásai voltak, a válogatott játékosok teljesítménye „beárazódott”  nemzetközi mezőnyben. Vámos Petra, Planéta Szimonetta, Kácsor Gréta is súlytalannak tűnt Stine Oftedal és a többi győri világsztár mellett. 
Ulrik Kirkely legfeljebb amiatt bosszankodhatott, hogy a félidő hajrájában bicegve hagyta el a pályát az előző BL-szezon legjobb jobbátlövőjének választott Ana Gros, és már nem is tért vissza a folytatásra.

Az ő hiányát könnyedén elviselte az ETO, Kirkely csapata nagyon megnyomta a második félidő elejét, a 14-10-es állás pillanatokon belül 19-11-re alakult, Szilágyi Zoltán, a vendégek edzője időkérése sem hatott. Gyors egymásutánban a harmadik, utolsó idejét is kikérte a DVSC szakvezetője, erre egyébként minden oka megvolt. Megpróbálkozott a csapata a hét a hat elleni játékkal, de ez sem ült.

A 38. percben felhangzott a „Játszik az ETO” rigmus, és tízet számolt a hazai tábor a Debrecenre, miután kialakult a tízgólos különbség. A meccs már rég eldőlt, de Kirkely komolyan vette a csatát, amint látott egy kis kihagyást, időt kért.

A meccset végül simán, 35-23-ra nyerte a Győr, a hajrában a fiatal Farkas Esztert és Farkas Júliát is bevető magyar bajnok.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: Győri Audi ETO–DVSC Schaeffler 35-23 (14-10)

Borítókép: Nem volt egy súlycsoportban a Győr és a Loki (Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.