időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Sigér nem késett a válasszal Sztankovics dicséretére

Magyar Nemzet
2023.09.28. 14:16 2023.09.28. 14:41
Sigér nem késett a válasszal Sztankovics dicséretére

Ő a csapat vezére – Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője így jellemezte Sigér Dávidot a Kecskemét ellen 1-0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után. Amikor szembesítették vele, Sigér Dávid meglepődött a véleményen, de persze jólesik neki a dicséret. A 32 éves, 14-szeres válogatott középpályás a kivételesen fejjel szerzett győztes találatáról is elmondta a véleményét.

– Középpályásként Sigér feladata, hogy rendet tartson a pályán. Mindenkinek figyelnie kell arra, amit ő mond, ő jön ki velem beszélni, ha van valami problémánk. Ő a csapat vezére – e szavakkal méltatta Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője Sigér Dávidot a Kecskemét ellen 1-0-ra megnyert NB I-es mérkőzés után. Sigért azon melegében, még a vegyes zónában megkérdezték, mit gondol az edzője dicséretéről.

Sigér Dávid, Ferencváros, Dejan Sztankovics, vezér
Sigér Dávid nem adta fel, s Dejan Sztankovics újra felfedezte őt (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Elfeledett királyfi

Szürkébb volt ez az ősz az előzőnél. Talán azért is, mert hiányzott Sigér Dávid mosolya.

 

Az intelligencia Sigér titka

– Jólesik. Most ennél többet nehezen tudnék mondani. Meglepett. Próbálom meghálálni a bizalmat – felelte Sigér, miként az a Nemzeti Sport videóján is látható. A 32 éves, 14-szeres válogatott középpályás hozzátette, ez a szerep részben a korából, valamint abból is táplálkozik, hogy ő magyar, és már öt éve a Fradi játékosa.

Valamint az átlagon felüli intelligenciájából, tehetnénk hozzá, amire Sztankovics gyorsan felfigyelt, bizonyítva, hogy mestere a szakmájának. Sigér titka ugyanis ebben rejlik, nem elsősorban különleges fizikai adottságaiban, technikai képzettségében.

Sigér Dávid elismerte, pályafutása során valóban ritkán szerzett gólt fejjel, de például a Dinamo Zagreb ellen is fejjel talált be, igaz, az nem volt a mostanihoz mérhető bombafejes, akkor – miként felidézte – a labda el sem jutott a hálóig.

 

Vajon is felfigyel Sigér Dávid formájára?

Sigér Dávid sokkal lassabban épült fel két évvel ezelőtt szenvedett súlyos sérüléséből, a Ferencvárosnál még azt is felajánlották neki, hogy igazoljon máshová. Ő azonban maradni akart, és bizonyított. Újra kiváló formába lendült, az sem lenne meglepő, ha ismét helyet kapna Marco Rossi válogatottjában.

A Ferencváros–Kecskemét mérkőzés összefoglalója, benne Sigér góljával:

 

Borítókép: Sigér Dávid, a Ferencváros vezéregyénisége (Fotó: Fradi.hu)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.