Bognár György változtatott, saját gólszerzőjét kritizálta

Legutóbbi három bajnokiját egyaránt 2-0-ra nyerte meg a Paks, ezzel a sorozattal pedig fellépett a dobogóra a labdarúgó NB I-ben. A csapat vezetőedzője, Bognár György elárulta, hogy a Ferencváros elleni súlyos vereség fontos változást eredményezett. A paksi szakember a DVSC 2-0-s legyőzése után meglepő módon nem dicsérettel, hanem kritikával illette a második gólszerző, Könyves Norbert teljesítményét.

2023. 09. 28. 10:18
Bognár György
Paksi FC-DVSC NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

irányításával a Paks rendre azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy látványos, gólgazdag mérkőzéseket játszik. A legutóbbi három bajnokiján azonban szokatlan erényeket csillogtatott a tolnai klub, a Fehérvár, a Puskás Akadémia és legutóbb, szerdán a Debrecen ellen sem kapott gólt. A zsinórban harmadik 2-0-s bajnoki győzelem után Bognár György elárulta, hogy tudatos változtatás áll a háttérben. A szakember váratlant húzott azzal, hogy egyik gólszerzője, Könyves Norbert teljesítményét kritikával illette.

Könyves Norbert Bognár György
Könyves Norbert gólt lőtt, de Bognár György így sem volt elégedett vele (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

– Könyvessel nem voltam elégedett, a mezőnyjátéka nem tetszett. Fontos gólt lőtt, de egy góllal nem tudja eladni magát, a mezőnyjátékra is szükség lenne – mondta Bognár György az M4 Sportnak.

Bognár György a Ferencváros elleni meccs közben váltott

Bognár György paksi szerepvállalása összességében mindenképp sikertörténet. A szakember 2022-ben a Magyar Kupa-döntőbe vezette a csapatot, amellyel az elmúlt három idényt egyaránt a bajnokság felsőházában zárt. A Paks már azzal is sokak szimpátiáját kivívta, hogy kizárólag magyar játékosokra építve játszik az NB I-ben, s a Bognár alatt játszott látványos játékstílus is elnyerhette a hazai semleges futballrajongók szimpátiáját.

Most viszont új erényeket csillogtat a Paks, amely a BKV Előre elleni kupameccset is figyelembe véve négy egymás utáni tétmérkőzésen nem kapott gólt. Korábban Bognár – 2022 őszén fél évre félbeszakadt – paksi regnálása idején kétmeccses volt a leghosszabb sorozat, amelyet a zöld-fehérek kapott gól nélkül tudtak teljesíteni.

– A Fradi-meccsen kicsit felébredtünk a szünetben – idézte fel Bognár György a góltalansági sorozatot megelőző találkozót, amelyen a Ferencváros már a félidőben 6-1-re vezetett a Paks ellen, s végül ez is lett a végeredmény. – Lehet, hogy ott a kelleténél többet gondoltunk a támadójátékunkról, kicsit masszívabbra vettük a játékot, s azóta ez működik.

Olyan jól működik, hogy a Paks már dobogón, a harmadik helyen áll a tabellán, s a következő fordulóban még feljebb léphet, ha nyer a Mezőkövesd ellen, hiszen az első két helyezett, a Ferencváros és az MTK egymás ellen lép pályára.

Borítókép: Bognár György csapata jó formába lendült (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.