időjárás 3°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Nincs új a nap alatt: Donáth Anna Magyarország megbüntetését kéri Brüsszeltől

Sztankovics és Máté Csaba közös érdeme: a Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

Magyar Nemzet
2023.10.03. 17:18 2023.10.03. 17:24
Sztankovics és Máté Csaba közös érdeme: a Fradi a világ legjobb formában lévő csapata

A legutóbbi tíz mérkőzésre vetített statisztika alapján a Ferencváros a földkerekség legjobb formában lévő csapata. A siker Dejan Sztankovics és Máté Csaba közös érdeme. A Fradi csütörtökön a Fiorentina vendégeként lép pályára a Konferencialigában.

Különös, de nem alaptalan statisztikát is számon tart a népszerű, alapvetően az átigazolásokkal és a piaci tendenciákkal foglalkozó Transfermarkt. Az aktuális forma alapján rangsorolják a földkerekség valamennyi futballklubját oly módon, hogy megnézik, a legutóbbi tíz mérkőzésükön milyen eredményt értek el. Nos, e szerint jelenleg hat olyan csapat akad, amelyik a legutóbbi tíz mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. S a gólkülönbséget is ide számítva – miként a Metropol kiszúrta – a Ferencváros áll az élen, többek között a Cristiano Ronaldo erősítette szaúdi Al-Nasszrt is megelőzve. Íme, a Transfermarkt listája:

Transfermarkt, Ferencváros
 

Fele-fele részben Máté Csaba is Sztankovics érdeme

Ezen a sikeren jelenleg fele-fele arányban osztozik a Ferencváros jelenlegi és előző edzője. Dejan Sztankovics eddig öt mérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, akik mind az ötöt megnyerték, legutóbb, szombaton az MTK-t ütötték ki 6-1-re. Előtte Máté Csaba vezérletével a Fradi tíz fellépéséből kilencet nyert meg – csak a Puskás Akadémiától kapott ki –, s a sorozat második fele százszázalékos mérleget hozott.

 

A Fradi csütörtökön a Fiorentina vendégeként lép pályára a Konferencialiga csoportkörének második fordulójában, mondani sem kell, Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzőjeként még nem állt ekkora próba előtt. Az lenne az igazi bravúr, ha a tízmeccses ablak ezután is maximális értéket mutatna.

Borítókép: Van mit ünnepelni. A statisztika alapján is kiváló formában van a Ferencváros (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.