A Barcelona játékosára teljesen kiakadtak a társai, joggal + videó

Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja hétfőn 2-1-es vereséget szenvedett Trinidad és Tobago vendégeként az észak- és közép-amerikai térség (Concacaf) Nemzetek Ligája-sorozatában, igaz, így is kijutott a jövő évi, hazai rendezésű Copa Américára. Az amerikai bűnbakot nem volt nehéz megtalálni: Sergino Dest addig dühöngött egy ellene ítélt bedobás miatt, amíg a játékvezető két sárga lapot, a másodikkal együtt a pirosat is felmutatta neki. A Barcelona játékosát – aki ebben az idényben kölcsönben a holland PSV-ben szerepel – nem kímélték válogatottbeli csapattársai az ostoba cselekedet után.

2023. 11. 21. 16:25
Matt Turner Sergino Dest
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok válogatottja a Concacaf-térségben szinte minden mérkőzésnek esélyesként vág neki. A Trinidad és Tobago elleni Nemzetek Ligája-párharc egyben Copa América-részvételért is zajlott, a 3-0-ra megnyert hazai meccs után az amerikaiaknak nem kellett túlságosan aggódniuk a hétfői, idegenbeli visszavágó előtt. Sergino Dest a Barcelona – kölcsönben a PSV-ben szereplő – amerikai játékosa azonban gondoskodott az izgalmakról, az első félidő hajrájában kiállíttatta magát.

Sergino Dest USA Barcelona PSV piros lap red card
Sergino Dest ilyen húzásokkal nem kerül közelebb ahhoz, hogy ismét a Barcelona mezét viselhesse (Fotó: CNN)

Pedig Dest akár pozitív hős is lehetett volna, beadásból gólpasszt jegyzett a visszavágón, s teljesen érthetetlen, hogyan veszíthette el ennyire a fejét. Egy ellene ítélt bedobás miatt…

A kiállítás után Trinidad és Tobago fordított, 2-1-re nyert, de a párharcot így is a Team USA nyerte, 4-2-es összesítéssel. Az Egyesült Államok ezzel kvalifikált a 2024-es, hazai rendezésű Copa Américára, amelyen a 2016-os tornához hasonlóan a tíz dél-amerikai válogatott mellett hat Concacaf-tag is részt vehet.

A tisztelet teljes hiánya

Visszatérve Destre: ahogy a videón is látszik, a csapattársai hiába próbálták nyugtatni, majd miután villant a piros lap, a csapatkapitány, Tim Ream és a kapus, Matt Turner is veszekedett vele. S ezúttal a meccs után sem lehetett szó összezárásról.

– Ami az öltözőben elhangzott, abból nem sokat idézhetek – jellemezte a csapaton belüli hangulatot Ream. – Amit Dest tett, az a tisztelet teljes hiányáról árulkodik, a csapattársai, a padon ülők, a játék, a játékvezetők felé.

A szövetségi kapitány, Gregg Berhalter sem finomkodott.

– Megengedhetetlen. Büszkék vagyunk arra, hogy általában fegyelmezettek vagyunk a pályán, minden körülmények között, nyilvánvalóan Sergino Dest reakciójára ez nem mondható el.

Nem az első eset volt

Dest később az Instagram-oldalán kért elnézést, s megígérte, többet hasonló nem fordul elő.

A probléma ezzel csak az, hogy a Barcelona játékosa idén már másodszor veszítette el úgy a fejét a válogatottban, hogy annak piros lap lett a következménye. Igaz, a Mexikó elleni rangadón több kiállítás is volt, így ott kevésbé volt szembetűnő Dest fegyelmezetlensége.

A Barcelona nem számít rá

Arról Berhalter nem beszélt, hogy hosszú távú következményekre számíthat-e Dest az újabb piros lap miatt.

A jobbhátvédet 2020-ban nagy reménységként igazolta le a Barcelona az Ajaxtól, ám hamar kiszorult a katalán csapatból, amely tavaly a Milannak, idén a PSV-nek adta kölcsön. Igaz, olyan problémája nem lehetett a Barcának Desttel, mint most az amerikai válogatottnak, a játékos a katalánok mezében egyszer sem kapott piros lapot.

Borítókép: Matt Turner löki el dühében csapattársát, Sergino Destet (Fotó: Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.