A hatalmas Bayern-blama után Harry Kane-en élcelődnek Angliában

Harry Kane nem lépett pályára a Bayern vesztes kupameccsén, de Angliában még mindig ő a téma. Kane eredetileg azért hagyta el a Tottenhamet a nyáron, hogy végre trófeákat nyerjen. A Német-kupa-győzelemről már biztosan lemarad.

2023. 11. 02. 8:45
1. FC Saarbrücken v FC Bayern München - DFB Cup: Second Round
SAARBRUECKEN, GERMANY - NOVEMBER 01: Harry Kane of Bayern Munich looks on as the team warms up prior to the DFB cup second round match between 1. FC Saarbrücken and FC Bayern München at Ludwigsparkstadion on November 01, 2023 in Saarbruecken, Germany. (Photo by Alex Grimm/Getty Images) Fotó: Alex Grimm/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München 2-1-re kikapott a harmadosztályú Saarbrücken otthonában a Német-kupában. Thomas Tuchel csapata hatalmas meglepetésre még a legjobb tizenhat közé sem tudott bejutni. Németországban egyértelműen az edzőt teszik felelőssé a váratlan és kínos kudarc után: Tuchelnek felrótták, hogy túlságosan tartalékos összeállításban szerepeltette a csapatát, Jamal Musiala és Serge Gnabry csak csereként szállt be. Az edző azzal védekezett, hogy az esetleges hosszabbításra tartalékolta első számú csatára, bevetését, bízott abban, hogy a pályán levők meg tudják oldani a feladatot. Később kiderült, Kane pihentetése nem volt jó ötlet Tucheltől.

Bundesliga - FC Bayern Munich vs SV Darmstadt 98
Kane ezúttal nem szállt be  (Fotó: AFP/Ronald Wittek)

A The Sun angol bulvárlap soha nem fogja vissza magát, amikor a kritika van terítéken. Nyilván Harry Kane is tudta, hogy a lap „szemlézi” a róla szóló epés megjegyzéseket. Ezekből gyűjtött össze egy csokorral a The Sun.

„Harry magával vitte a balszerencséjét Németországba”. Egy másik hozzátette: „Ki lehet vinni a fiút a Spursből…” A harmadik ezt írta: „A Harry Kane-effektus.” És egy másik megjegyezte: „A Kane-átok valóságos.”

És hogy mire gondolhattak a kedves kommentelők? Harry Kane 2015-ben és 2021-ben is bejutott a Ligakupa-döntőjébe korábbi klubjával, a Tottenhammel, de mindkét alkalommal vesztes csapat tagja volt. Csakúgy, mint 2019-ben, amikor meglepetésre a döntőig menetelt a Spursszel a Bajnokok Ligájában, de a Liverpooltól kikapott a csapata. A 2021-es Eb-döntőn vesztes csapat tagja volt: az olaszok elleni 11-esekkel elveszített fináléban.  

Kane a nyári távozása előtt éveken át kitartóan hangoztatta, hogy trófeákat szeretne nyerni, és ezért szeretne távozni a nevelőegyesületétől. A várva várt átigazolás a nyáron jött létre, de az már most nyilvánvaló, hogy a trófeagyűjtés Németországban sem magától értetődő. Különösen akkor, ha egy futballista még csak nem is tud segíteni a pályán a csapatának.

Borítókép: Kane nem kapott lehetőséget Saarbrückenben (Fotó: Getty)

Egy angliai felvételen Kane éppen azt magyarázza, hogy szeretne trófeákat nyerni:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.