Bejött a sejtés: Zalaegerszegen menesztették Boér Gábor vezetőedzőt

Pénteken elszenvedte nyolcadik vereségét a Zalaegerszeg az NB I-ben, és tizenhárom forduló után a tizedik helyen áll a tabellán. Az MTK elleni 2-0-ás kudarc Boér Gábor vezetőedző állásába került, vasárnap ugyanis a klub bejelentette, hogy elköszönt a fiatal szakembertől, akinek az utódját hétfőn nevezi meg a ZTE tulajdonosa.

2023. 11. 12. 15:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boér Gábornak talán másodszor is kell hagynia a ZTE kispadját – ezzel a címmel írtunk szombaton helyzetelemzést a Zalaegerszeg jelenlegi helyzetéről. A csapat pénteken igen gyenge teljesítményt nyújtva kapott ki 2-0-ra az MTK vendégeként, és maga a vezetőedző is elismerte a mérkőzés előtt, hogy egy esetleges vereség döntési helyzetbe hozná a klub vezetését a személyével kapcsolatban.

 

Így is lett: a ZTE vasárnap délután bejelentette, hogy megköszönte Boér Gábor eddigi munkáját, akinek így valóban másodszor is távoznia kell a zalaegerszegi kispadról. A 40 éves vezetőedző először 2020 nyarán kapott lehetőséget a klubtól, de 2021 márciusában közös megegyezéssel felbontották a szerződését. Két hónappal később az élvonalból kiesett Budafok irányítását vette át, októberben azonban onnan is mennie kellett, a szlovén NK Nafta 1903 csapatánál kötött ki, majd az idén április végén tért vissza Zalaegerszegre a menesztett Ricardo Moniz helyére, és néhány nappal később a ZTE megnyerte a Magyar Kupát.

A ZTE jelenleg tizenhárom forduló után a 10. helyen áll az NB I tabelláján, a klub hétfőn nevezi meg Boér Gábor utódját. Értesülések szerint a klub egy másik korábbi vezetőedzője, Márton Gábor veheti át a ZTE irányítását. Ő 2020 februárjától az év júliusáig irányította a ZTE-t, majd éppen Boér váltotta a kispadon. Márton az elmúlt három évben a ZTE után a Fehérvár, majd az MTK edzője volt, legutóbb pedig az NB II-es Kozármislenynél vezetőedző.

Borítókép: Boér Gábornak másodszor sem jött a sikeres szereplés Zalaegerszegen (Fotó:  (Fotó: Zalai Hírlap/Pezzetta Umberto)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.