Otthon kell fürödniük a Barcelona futballistáinak

A futball legmagasabb szintjén tejben-vajban fürösztik a játékosokat, amihez képest meglepő hír látott napvilágot: jövő héttől az FC Barcelona labdarúgóinak is otthon kell fürödniük, zuhanyozniuk az edzések után. Ennek oka nem a csapat visszafogott teljesítményében keresendő: akkora a vízhiány Katalóniában, hogy muszáj visszafogni a fogyasztást.

2023. 12. 13. 13:08
LaLiga - FC Barcelona vs Girona FC
epa11022129 Barcelona's striker Robert Lewandowski reacts during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Girona FC at Estadio Olimpico Lluis Companys stadium in Barcelona, Catalonia, Spain, 10 December 2023. EPA/Siu Wu Fotó: Siu Wu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőtől lép életbe az a jogszabály Katalóniában, amelynek alapján nem lehet fürdővizet használni az edzőtermekben és sportközpontokban a súlyos vízhiány miatt. Ez a Barcelona futballcsapatát is érinti, amely az üggyel foglalkozó Mundo Deportivo cikke szerint nem képez kivételt a tilalom alól, ezt David Mascort klímavédelmi miniszter is megerősítette.

LaLiga - FC Barcelona vs Girona FC
Elzárják a vízcsapot a Barcelona öltözőjében is. Fotó: EPA/Andreu Dalmau

Szerinte a Barcelona rengeteg vizet fogyaszt több létesítményben is, már eleve a pályák öntözése sokat visz el, ezért minden lehetséges módon spórolnia kellene. Így tehát és társai sem zuhanyozhatnak a klub edzőközpontjában, a Ciutat Esportiva Joan Gamberben vagy a csapat ideiglenes otthonában, az Estadi Olímpicban sem. Hétfőtől haza kell menniük, ahol ezt nyugodtan megtehetik, mert a magáningatlanokra nem vonatkozik a tilalom.

A Barcelona jelenleg csak a negyedik helyen áll a La Ligában, de a Bajnokok Ligája csoportköréből már bebiztosította a továbbjutását. A vízhiány miatt hozott intézkedés az ugyancsak katalán Girona csapatát is érinti, amely óriási meglepetésre vezeti a spanyol bajnokságot a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Barca előtt.

 

Borítókép: Robert Lewandowski is mehet haza zuhanyozni az edzések és a meccsek után (Fotó: EPA/Siu Wu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.