Bejutott a klub-vb döntőjébe a Manchester City Szaúd-Arábiában

A Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City 3-0-ra megverte az ázsiai BL-ben győztes Urava Red Diamonds csapatát a Szaúd-Arábiában zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság kedd esti elődöntőjében, ezzel bejutott a pénteki fináléba.

Forrás: MTI2023. 12. 19. 21:09
FIFA Club World Cup 2023 - Urawa Reds vs Manchester City
epa11037598 Players of Manchester City celebrate the 0-2 goal during the FIFA Club World Cup 2023 semi final match beween Urawa Reds and Manchester City in Jeddah, Saudi Arabia, 19 December 2023. EPA/ALI HAIDER Fotó: ALI HAIDER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán együttes jól tartotta magát a meglehetősen visszafogottan futballozó angol bajnoki címvédő ellen, ám az első félidő hosszabbításában egy öngól nyomán a Manchester City került előnybe. A szünet után alig 15 perc alatt eldöntötte a meccset és a továbbjutást a manchesteri alakulat, előbb Mateo Kovacic, majd volt eredményes, a folytatásban pedig több gól már nem esett.

FIFA Club World Cup 2023 - Urawa Reds vs Manchester City
Pep Guardiola csapata ott van a döntőben. Fotó: EPA/Ali Haider

A Manchester City ellenfele a döntőben a Libertadores Kupát megnyerő Fluminense lesz, amely először szerepel a klubvilágbajnokságon. Az Urava a szintén pénteken sorra kerülő bronzmérkőzésen az egyiptomi al-Ahlival találkozik.

Eredmény, elődöntő:
Manchester City (angol)–Urava Red Diamonds (japán) 3-0 (1-0)

hétfőn játszották:
Fluminense (brazil)–al-Ahli (egyiptomi) 2-0 (0-0)

pénteken játsszák:
döntő:
Fluminense–Manchester City, Dzsidda 19.00

Borítókép: Győzött a Manchester City (Fotó: EPA/Ali Haider)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.