Nagy Zsolt minden egyes nap gondol az Európa-bajnokságra

Nagy Zsolt a Nemzetek Ligája mérkőzésein robbant be a magyar válogatottba. Gólt rúgott Németországnak és Angliának is, aztán egy súlyos sérülés levette őt a pályáról, és a helyére lépő Kerkez Milos alapemberré vált Marco Rossinál. A Puskás Akadémia védője a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt a helyzetéről.

Forrás: Nemzeti Sport2023. 12. 15. 17:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsolt korábban 2022-t nevezte meg pályafutása legjobb évének. Akkor lett ugrásszerűen népszerű játékosa a válogatottnak, bal oldali védő létére emlékezetes gólokat lőtt a németeknek és az angoloknak a Nemzetek Ligájában. Úgy tűnt, kirobbanthatatlan lesz a posztján, ám annak az évnek a közepén részlegesen elszakadt a bal térdében a belső oldalszalag, majd februárban ismét megsérült. Az idén tért vissza, és a Nemzeti Sport kérdésére, hogy miként értékeli 2023-at, ezt felelte:

(Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

–  Bár a februári sérülésem után a tavasz „ment a kukába”, ráadásul a mostani idény elejéről is lemaradtam, vissza tudtam térni, és megvalósult az álmom, a válogatottal kijutottunk a jövő évi Európa-bajnokságra – szóval ez az év is felejthetetlen. Egyébként a Puskás Akadémiában most feljebb játszom, mint korábban, és bár először csak a hetedik fordulóban léptem pályára, így is házi gólkirály lehetnék, annyiszor kerülök helyzetbe. 

 

Az interjúban elmondta, hogy honnan merített hitet és erőt a nehéz hónapokban, amikor nem futballozhatott, és azt is elárulta, hogy miért különlegesebb számára a döntetlenre végződött bulgáriai Európa-bajnoki selejtező, mint Montenegró legyőzése. Arra a kérdésre, hogy várja-e a nyári kontinenstornát, ezt felelte:

– Nagyon. De… Messze van még. Fél év rengeteg idő, ugyanakkor nincs nap, hogy ne gondolnék az Eb-re. Figyelek mindenre magam körül, a pihenésre, az étkezésre, a legjobbat akarom kihozni magamból, és bár a szeretteim, barátaim mondják, vigyázzak, nehogy megsérüljek, aki ismer, tudja, a pályán csak teljes gázzal tudok közlekedni.
Nagy Zsolt végül beszélt a Puskás Akadémia bajnoki céljairól, a következő, Mezőkövesd elleni mérkőzés esélyeiről is – a teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Nagy Zsolt újra boldogan futballozhat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.