Marco Rossi a legjobbkor üzent, Nagy Zsolt hálás a kapitánynak

Nagy Zsolt gólt lőtt a németeknek és az angoloknak, élete formájában volt, amikor megsérült. A hétvégén Szerbia majd a jövő héten Litvánia ellen tizenhat hónap kihagyás után léphet pályára újra a magyar labdarúgó-válogatottban a Puskás Akadémia labdarúgója. Nem akar csalódást okozni Marco Rossi szövetségi kapitánynak.

2023. 10. 09. 10:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy Zsolt hét hónap kihagyás után fokozatosan tért vissza a pályára a 2023–24-es szezonban, időközben újra meghívták a nemzeti csapatba, ha szövetségi kapitány úgy gondolja, akár pályára léphet a Szerbia és Litvánia elleni Eb-selejtező-mérkőzéseken. A Puskás Akadémia játékosa kifejezetten jó viszonyt ápol a posztriválisával, Kerkez Milossal, és az elhúzódó sérülés után a 2024-es Eb-részvételt tűzte ki maga elé.

Nagy Zsolt, Puskás Akadémia
Nagy Zsolt vissza akarja magát verekedni a válogatottba                   Fotó:  Nemzeti Sport/Török Attila

Makacs, elhúzódó sérülését követően február 9. után a 2023–24-es szezonban tért vissza, a Paks ellen 33 percet, a ZTE ellen egy félidőt játszott, a Kisvárda ellen a 89. percben cserélték le. – Talán mondhatom, hogy a korábbi, tavaly nyári sérülésem előtt a csúcson voltam. A válogatottal nagy eredményeket értünk el, és személy szerint nekem is jól ment a játék. Nagyon sajnáltam, hogy megsérültem azon a konferencialiga-selejtezőn, az kísért el februárig, amikor rásérültem. Ott kellett nagyon erősnek lennem, hiszen hat hétig próbáltuk elkerülni a műtétet, de nem sikerült, végül operálni kellett – mesélte az NB I.hu-nak Nagy Zsolt.  

 

Amikor először újra pályára léptem, Marco Rossi azonnal írt nekem. Beszéltünk, érdeklődött, hogy milyen volt újra a pályán lenni. Ezzel is jelezte, hogy figyel engem, számít rám, bízik bennem.

– A meghívó azért lepett meg, mert a visszatérésem óta akkor még nem játszottam kezdőként a klubomban. De a mesternek jó szeme van ehhez, bízom a döntésében, hogy nem ok nélkül hívott be

 – mesélte a Puskás Akadémia játékosa, aki kiváló viszonyt ápol a válogatott posztriválisával, Kerkez Milossal, és azt tekintené a pályafutása csúcsának, ha kijutna a válogatottal a 2024-es Eb-re.

Borítókép: Nagy Zsolt (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.