Végre eljöhet Szalai Attila ideje: a válogatott védő dicséretet kapott

A Hoffenheim válogatott védője, Szalai Attila eddig három német bajnoki mérkőzésen szerepelt a szezonban. Az edzője kiállt mellette, Szalai akár ma, a Bochum ellen megkaphatja az esélyt a csapatában.

2023. 12. 08. 8:38
TSG Hoffenheim v Sport-Club Freiburg - Bundesliga
SINSHEIM, GERMANY - AUGUST 19: Pellegrino Matarazzo, Head Coach of TSG 1899 Hoffenheim, speaks with Attila Szalai during the Bundesliga match between TSG Hoffenheim and Sport-Club Freiburg at PreZero-Arena on August 19, 2023 in Sinsheim, Germany. (Photo by Markus Gilliar/Getty Images) Fotó: Getty Images/Markus Gilliar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a nyáron váltott klubot, a török Fenerbahce csapatától korábbi csapatához, a német Hoffenheimhez igazolt. A válogatott védő a szezon kezdetén megkapta a lehetőséget, de nem tudott élni vele. A hibái pontokba kerültek a csapatának, az edzője nem számolt vele a kezdőcsapatban. 

GER, 1.FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs Eintracht Frankfurt Szalai Attila
Szalai Attila. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Hasan Bratic

Úgy tűnik, ma a Bochum ellen fordulhat a kocka, legalábbis erre utalt a Hoffenheim edzője, Pellegrino Matarazzo a Kicker szaklapban. – Itt van Szalai, aki játszhat a baloldalon, John Anthony Brooks újra középen szerepelhet, de Kasim Adams és Stanley Nsoki is szóba jöhet, igaz, utóbbinál még hiányzik a meccsrutin, régóta nem játszott. Plusz Pavel Kaderabekre is számíthatunk, aki szintén játszott már jobboldalt. 

Ritkán találkoztam még hozzá hasonló sráccal, olyan rendkívül pozitív, energikus, támogató, és mindig ott van, amikor szükséged van rá. Soha nincs egy rossz szava vagy testbeszéde, azt kell mondanom, lenyűgöző, ahogyan a helyzetét kezeli, azzal a kevés játékidővel, amit eddig kapott. Ez az egyik oka annak, hogy meg tudott küzdeni ezzel, és soha nem veszítette el a fonalat. Most, hogy megnyílik egy pozíció, talán újra lehetősége lesz arra, hogy megmutassa magát

– dicsérte a tréner a magyar védőjét a Kicker szaklapnak, amit a Csakfoci vett észre.
A Kicker hozzátette, hogy a szerinte bődületes, 12,3 millió eurós átigazolási díj után itt az ideje, hogy Szalai bizonyítson, mivel eddig mindössze három bajnokin szerepelt. Úgy tűnik, erre meg is kapja pénteken az esélyt.

 

Borítókép: Szalai Attila és a klubedzője (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.