Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Verstappen és Hamilton ezért nem lesznek csapattársak

Az idény utolsó Formula–1-es versenyhétvégéjén, Abu-Dzabiban az volt az egyik fő téma, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton akár csapattársak is lehetnének a Red Bullnál. Akkor a bikák csapatfőnöke, Christian Horner fecsegett erről, most pedig az istálló tanácsadója, Helmut Marko is elmondta, szerinte az álompárosítás miért nem jöhet létre.

2023. 12. 06. 13:26
HAMILTON, Lewis; VERSTAPPEN, Max
Mogyoród, 2022. július 31. A gyõztes Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzõje (b) a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen 2022. július 31-én. Jobbról a második helyezett Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzõje. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az elmúlt három idényben megnyerte a Formula–1-es világbajnokságot, és mivel 2028-ig szerződés köti a Red Bullhoz, a jövője is biztosított a királykategóriában. Az viszont nem egyértelmű, hogy ki lesz a csapattársa, mert Sergio Pérez kontraktusa 2024 végén lejár, és ha továbbra sem nyújt meggyőző teljesítményt, kérdéses, hogy az osztrák istálló megtartja-e a mexikói pilótát.

MARKO, Helmut; VERSTAPPEN, Max
Marko szerint Verstappen mellett még egy drága pilótát nem engedhet meg magának a Red Bull. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Itt jön a képbe (Mercedes), akiről Abu-Dzabiban merült fel az a pletyka, hogy augusztusban felvette a kapcsolatot Christian Hornerrel, a Red Bull csapatfőnökével egy esetleges átigazolásról. A hétszeres világbajnok cáfolta ezen felvetéseket, mondván, valójában Hornerék keresték meg őt. Hogy melyik fél mond igazat, azt már nem fogjuk megtudni, Hamilton mindenesetre kijelentette, ő csak a Mercedesnél tudja elképzelni a jövőjét.

– Az új szerződésem aláírása bizonyítja, hogy elkötelezett vagyok a Mercedes iránt. Fiatalabb koromban, amikor még nem értem el akkora sikereket, talán még a McLarennél, vonzóbbnak tartottam volna ezt az lehetőséget – fedte fel a következő két szezont is a Mercedesnél eltöltő brit, majd hozzátette: 

– Csodálatos lenne ugyanolyan autóval Max ellen versenyezni. De kétlem, hogy ő szívesen látna engem csapattársaként – fogalmazott a brit, aki korábban azzal próbálta meg árnyalni Verstappen sikereit, hogy a hollandnak erős márkatársakkal sosem kellett megküzdenie, miközben neki igen.

Verstappennek nem voltak ínyére a híresztelések. – Nem érdekel, és őszintén szólva eddig nem is tudtam erről semmit. Bár úgysem fordulhat elő ez a helyzet – szögezte le a háromszoros vb-győztes. – Egyébként pedig mit kellene még bizonyítanom? Semmit. Ha most megverném, a korára hivatkoznának kifogásként. És bár a csapattársak közötti csatározás is szórakoztató, sokkal jobb, ha több istálló pilótái harcolnak egymással.

 

 

Marko: Két dudás nem fér meg egy csárdában

Bár az elmúlt hetekben már nem sok szó esett ezen pletykáról, a Motorsport.com most kikérte a Red Bull tanácsadójának véleményét. Helmut Marko azt természetesen nem tartotta magában. – Szóba került ez Christian és köztem, Hamilton üzenetét is megmutatta, de azonnal mondtam neki, hogy Lewis és Max nem lehet egy csapaton belül. Egyrészt túlságosan feszültté vált köztük a viszony 2021-ben, másrészt mi sem engedhetjük meg magunknak, hogy a mezőny két legdrágább pilótája nálunk versenyezzen. Ez soha nem fog megvalósulni – húzta alá Marko.

 

Verstappen kereste a legtöbbet 2023-ban

A Forbes összeállítása arról árulkodik, hogy az egyéni világbajnok Max Verstappen tette zsebre idén a legmagasabb összeget a száguldó cirkuszban.

1. Max Verstappen (Red Bull) 70 millió amerikai dollár (45 millió alapfizetés plusz 25 millió bónusz)
2. Lewis Hamilton (Mercedes) 55 millió (55+0)
3. Fernando Alonso (Aston Martin) 34 millió (24+10)
4. Sergio Perez (Red Bull) 26 millió (10+16)
5. Charles Leclerc (Ferrari) 19 millió (14+5)
6. Lando Norris (McLaren) 15 millió (5+10)
7. Carlos Sainz (Ferrari) 14 millió (8+6)
8. George Russell (Mercedes) 9 millió (4+5)
9. Pierre Gasly (Alpine) 8 millió (5+3)
9. Oscar Piastri (McLaren) 8 millió (3+5)

 

Borítókép: A futamgyőztes Max Verstappen (balra) és Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj eredményhirdetésén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.