Csercseszov, Sztankovics, Mourinho? Kubatov Gábor reagált

A Ferencváros elnöke egy lehetséges új futball-ligáról is beszélt.

2024. 01. 26. 21:09
null
Budapest 20220519 Labdarúgás 2022 Ferencváros FTC elnök Fotó Török Attila Nemzeti Sport Kubatov Gábor Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Hír TV-nek adott exkluzív interjút, amelyet az Origo szemlézett. A klubvezető beszélt a labdarúgócsapat tavalyi edzőiről és a női kézilabdacsapat körül kialakult kényes helyzetről is. Kubatov Gábor nevetve elhessegette a gondolatot, hogy Dejan Sztankovics helyett José Mourinho lehetne a Ferencváros vezetőedzője, hosszú távú célként pedig a Bajnokok Ligája-győzelmet nevezte meg.

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovicsnak nem kell attól tartania, hogy korábbi mestere, José Mourinho veszi át helyét a Ferencváros kispadján (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

– Van vezetőedzőnk, nagyon jó kapcsolatban vagyunk Dejan Sztankoviccsal, aki nagyon ambíciózus szakember, szeretne majd egyszer leülni az Inter kispadjára, ezért itt a Ferencváros élén erőn felül kell teljesítenie. Ráadásul ha valakivel megállapodtunk, akkor próbálok kitartani mellette a végsőkig – mondta Kubatov Gábor, aki hangsúlyozta: fel sem merült az AS Romától nemrég elküldött Mourinho szerződtetése.

Ehhez képest a Ferencváros kispadján tavaly három vezetőedző is ült: Sztankovics előtt Sztanyiszlav és Máté Csaba. Kubatov elárulta: nem számított arra, hogy az „orosz medvét megeszi az öltöző”. Máté Csaba az adott helyzetben, Csercseszov váratlan bukása ideális megoldás volt a klubvezető szerint, de hosszabb távon a Ferencvárosnak magasabb szintű edzőre volt szüksége.

Miért kellett Kodro a Ferencvárosnak Varga Barnabás mellé?

Sztankovics tehát egyelőre nyugodtan dolgozhat, s kapott néhány új játékost is. Többek között csatlakozott a Ferencváros keretéhez a bosnyák Kenan Kodro, aki tizenegy – még a Fehérvár színeiben szerzett – találattal vezeti az NB I góllövőlistáját. Kodro érkezése meglepetésként hatott, Sztankovics ősszel többször hangsúlyozta, hogy Varga Barnabás és Alekszandar Pesics személyében két kiváló csatára is van.

– Kodro és Varga Barna is nagyon gólérzékeny játékos. Varga esetében sokáig bujkáltam Hajnal Tamás elől, aki mondta nekem, hogy le kellene igazolni. Amikor kérdeztem, hogy mi az ő igazi jó tulajdonsága, annyit felelt: tud gólt rúgni. Kodróban is megvan ez a képesség, nagyon gólorientált. Két kiváló csatárunk van, és ne felejtsük, hogy Pesics is nemzetközi szinten jegyzett támadó, micsoda gólt rúgott sorsdöntő pillanatban – utalt vissza Kubatov Gábor a Csukaricski elleni idegenbeli Konferencialiga-mérkőzésre.

A Kl-ben februárban a görög Olympiakosz lesz a Ferencváros ellenfele, s a magyar bajnok a továbbjutásra tör, míg Kubatov Gábor szerint a hosszú távú cél a Bajnokok Ligája-győzelem. S lehet, hogy hamarosan egy új sorozatban is küzd majd a Ferencváros, a klubvezető egy kelet-közép-európai liga létrejöttére vágyik.

Mi lesz a Ferencváros női kézilabdacsapatával?

A labdarúgóknál sokkal közelebb járt tavaly a Bajnokok Ligája-győzelemhez a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely egészen az elitsorozat döntőjéig jutott. A zöld-fehérek nemrég négy új igazolást jelentettek be, a nemzetközi sztárokkal tovább erősödhet az FTC, a csapat helyzetét azonban az egyik főszponzor hirtelen kihátrálása nehezíti.

– Nagyon barátságtalan lépés volt, Európa egyik legjobb kézilabdacsapatát hozták kellemetlen gazdasági helyzetbe. Már bejelentettük, hogy kiket fogunk leigazolni, nyilván a szponzori összeg is szerepelt a terveinkben – mondta Kubatov, aki határozottan kijelentette, hogy jogi úton meg akarja szerezni a Ferencvárosnak járó pénzt.

Borítókép: Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke egy szép napon a Bajnokok Ligája-trófeát is a klub vitrinjében tudná (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.