Marozsán Fábián Grand Slam-győztessel kezd az Australian Openen

Sorsoltak az Australian Openen. Az év első Grand Slam-versenyén Marozsán Fábián a 2014-ben US Opent nyert 35 éves horvát Marin Cilic ellen kezd. Fucsovics Márton ellenfele a 2017-ben ATP vb-t nyert bolgár Grigor Dimitrov lesz a nyitó fordulóban.

2024. 01. 11. 8:25
HURKACZ, Hubert ; Marozsán Fábián
Sanghaj, 2023. október 12. Marozsán Fábián a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a sanghaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntõjében 2023. október 12-én. MTI/AP/Andy Wong Fotó: Andy Wong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Novak Djokovics és az olasz Jannik Sinner egy ágra került az Australian Open főtábláján. A magyar idő szerint hajnalban tartott sorsoláson kiderült, hogy a szerb játékos selejtezőssel kezd, és az elődöntőben találkozhat a feltörekvő olasszal, az alsó ágon Carlos Alcaraz a korábbi top 10-es Richard Gasquet ellen melegíthet be a folytatásra. Gasquet-ról nekünk, magyaroknak is lehetnek közeli élményeink: a francia játékos ellen nyert öt szettben tavaly Marozsán Fábián az US Open első fordulójában. Az első forduló érdekesebb mérkőzései: Thiem–Auger-Aliassime, Cicipasz–Berrettini, Mannarino–Wawrinka, Shelton–Bautista-Agut, De Minaur–Raonic, Tiafoe–Coric, Griekspoor–Szafjullin.

2024 Men's ASB Classic - Day 1
Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images/Hannah Peters)

Ami pedig a már biztosan főtáblás magyarok sorsolását illeti, Marozsán Fábián és is kaphatott volna könnyebb ellenfelet. Kettejük közül Marozsán feladata tűnik egyszerűbbnek: a 35 éves horvát Marin Cilic már nem jelent akkora fenyegetést, mint egy évtizede, amikor megnyerte a US Opent, majd 2018-ban döntős volt az Australian Openen. A sérülései után visszatérő 198 centiméter magas horvát teniszező tapasztalata felbecsülhetetlen, ez mindenképpen előny lehet neki a Melbourne-ben az első főtáblás mérkőzésére készülő 24 éves Marozsánnal szemben. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy a most a selejtezőben búcsúzó Piros Zsombor 2021-ben legyőzte a magyar–horvát Davis-kupa mérkőzésen.

 

Fucsovics kemény ellenfelet kapott

A másik magyar, Fucsovics Márton a bolgár ATP-világbajnok, Grigor Dimitrov ellen kezd. Fucsovics dolga egy fokkal nehezebbnek ígérkezik. A bolgár Grigor Dimitrov kifejezetten jó formában várja az év első nagy versenyét. Korábban a 2017-es ATP-világbajnok három Grand Slam-tornán is eljutott az elődöntőbe, idén megnyerte a brisbane-i ATP 250-es tornát, a döntőben a dán Holger Runét győzte le két szettben. Amennyiben Fucsovics sikerrel venné az akadályt, a második fordulóban az Öfner– Kokkinakis meccs győztesével játszhatna.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: Magyar Nemzet)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.