Mezey György keményen beszólt az angol ikonnak, aki Szoboszlai Dominiket kritizálja

A Manchester Uniteddel korábban sikert sikerre halmozó Rio Ferdinand a napokban éles nyilatkozatot tett: szerinte Szoboszlai Dominik nem szolgál rá arra a dicséretáradatra, amit az elmúlt hónapokban kapott. A korábbi magyar szövetségi kapitány Mezey György a Mandinernek nyilatkozva erre reagálva megvédte a Liverpool középpályását.

2024. 01. 13. 10:32
Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League Szoboszlai Dominik
Dominik Szoboszlai of Liverpool applauds the fans after the Premier League match between Wolverhampton Wanderers and Liverpool at Molineux, Wolverhampton on Saturday 16th September 2023. (Photo by Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Gustavo Pantano
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudom, hogy most mindenki el van ájulva tőle, viszont szerintem korántsem nyújtott olyan lenyűgöző teljesítményt, amivel rászolgált volna mindarra a dicséretre, amit kapott. Túlértékelt játékos, nem nyújtott olyan teljesítményt, amely indokolná, hogy a Pool korábbi klasszisához, Steven Gerrardhoz hasonlítsák – szögezte le a Manchester United csapatával BL-győztes Rio Ferdinand.

Rio Ferdinand
Rio Ferdinand szerint Szoboszlai túl sok dicséretet kap (Fotó: AFP/NurPhoto/MI News/Mike Morese)

A magyar válogatott csapatkapitányát a nyáron vették meg a Vörösök a német RB Leipzigtől hetvenmillió euróért (26,6 milliárd forint). Válogatottunk csapatkapitánya a Premier League-ben eddig kétszer volt eredményes, és kétszer talált a kapuba a Ligakupában. Emellett gólpasszokat adott, és a sokoldalú játéka is dicséreteket kapott. A bajnokságot húsz forduló után három ponttal vezető csapat vezetőedzője, Jürgen Klopp is kiemelte, milyen gyorsan ment a beilleszkedése, s egyből a Liverpool alapembere lett. A korábbi liverpooli csatár, Peter Crouch például Rolls Royce-hoz hasonlította Szoboszlait. És vele ért egyet Mezey György is, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki a Mandinernek nyilatkozott.

Mezey György: Engem mindig felvidít Szoboszlai Dominik játéka

– Tisztelem Rio Ferdinandot, jó focista volt, de úgy vélem, Szoboszlait mi magyarok – akiknél Puskások, Bozsikok futballoztak – tudjuk a legjobban megítélni. Az évtizedek során rengeteg zseniális labdarúgónk volt, akikhez hasonlíthatjuk őt. Az én szemem előtt a magyar világklasszisok vannak, akikkel összevethetjük Dominikot, s nálam az ő szintjükön van. Még fiatal, 23 éves, rengeteg meccs, győzelem és siker vár rá, aki már most végleges ítéletet mond róla, az komolytalan ember. Persze meg kell várni a kifutását, de az eddig látottak alapján a legnagyobbakkal, Lionel Messivel és Cristiano Ronaldóval tudnám összehasonlítani. Engem amúgy felvidít mindig a játéka, a pengés megoldásai most is előttem vannak. Ferdinand egy romboló futballista volt, míg Szoboszlai egy építő, alkotó játékos, akinek öröm nézni minden megmozdulását. Persze a foci azért szép, mert mindenki azt hiszi, igaza van – nyialtkozta a magyar labdarúgó-válogatottat kétszer is irányító, és az 1986-as vb-re kijuttató Mezey György.

A Mandiner összegyűjtötte Rio Ferdinand korábbi, nagy viharokat kavart nyilatkozatait is, a  cikk ITT olvasható.

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP/MI News/NurPhoto/Gustavo Pantano)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.