A Liverpool Szoboszlai nélkül is simán kiütötte Kerkez csapatát

Rengeteg sérültje van a Liverpoolnak, köztük Szoboszlai Dominikkal, és így látogatott el a Bournemouth-hoz a Premier League 21. fordulójában, amelyből hiányzott az ugyancsak sérült Kerkez Milos. Az első félidő könnyen felejthető volt, a másodikban viszont hengerelt a Liverpool, Diego Jota egy gólpasszal és két góllal, Darwin Nunez két találattal segítette a vendégeket a 4-0-s győzelemhez, és Szoboszlai Dominik együttese megerősítette az első helyét a tabellán.

2024. 01. 21. 19:26
null
Liverpool's Uruguayan striker #09 Darwin Nunez (2R) celebrates with teammates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Bournemouth and Liverpool at the Vitality Stadium in Bournemouth, southern England on January 21, 2024. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintélyes névsorok: Darren Randolph, Ryan Fredericks és Tyler Adams, valamint Ben Doak, Stefan Bajcetic, Konsztantinosz Cimikasz, Andrew Robertson, és Joel Matip. Az első négy a Bournemouth-ból, a többi a Liverpoolból hiányzott a Premier League 21. fordulójának a vasárnapot záró mérkőzéséről. Valamennyien sérültek, és ez azt jelentette, hogy a PL két magyar érdekeltségű csapata a magyarjai nélkül csapott össze.

Fotó: AFP

Az első félidő legfeljebb a rengeteg hibáról maradhat emlékezetes, bizony a Liverpool sem találta önmagát, de a hazai csapat sem tudott veszélyesen futballozni. A szünet viszont jót tett a meccsnek, elsősorban azért, mert felpörgött a Liverpool, több helyzetet is kidolgozott, és egy szép támadás végén a 49. percben Jota a tizenhatos elől egyből Darwin Núnezhez passzolt, akiről Zabarnik lemaradt, a csatár pedig jobbal a bal alsó sarokba lőtt kissé balról, 10 méterről. Egyértelműen a Liverpool uralta a mérkőzést, és a 71.  percben Gakpo remek átadásából Diego Jota talált a bal alsó sarokba, majd csaknem tíz perccel később Diego Jota talált be ismét, a hosszabbításban pedig Darwin Nunez állította be a 4-0-s végeredményt. Nem volt kérdés, a gyenge első félidő után a Liverpool nagyszerű másodikat produkált, a Bournemouth a pályán sem volt a szünet után. Jürgen Klopp csapata öt pont előnnyel vezeti a tabellát az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Manchester City előtt.

Borítókép: Darwin Nunezt ünneplik a társak a Liverpool első gólja után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.