Gulácsi Péter üzent a riválisának, akitől visszafoglalta a Lipcse kapuját + videó

Sérülése után Gulácsi Péter tizenhat, Willi Orbán öt hónap után volt újra tagja az RB Leipzig kezdőcsapatának a Bundesligában, a lipcseiek pedig vasárnap hazai pályán 2-0-ra nyertek a Schäfer Andrással felálló Union Berlin ellen. A találkozó után Gulácsi a nyilatkozatában megemlítette riválisa, Janis Blaswich nevét is, akitől visszafoglalta a kaput.

2024. 02. 05. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2022. október 5-én, a skót Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen (3-1) térdszalagszakadást szenvedett, súlyos sérülése előtt pedig október 1-jén a Bochum ellen 4-0-ra megnyert meccsen védett a Bundesligában. Felépülése után az ősszel mindössze két Német Kupa- és egy már tét nélküli BL-meccsen kapott lehetőséget Marco Rose vezetőedzőtől. Janis Blaswich elfoglalta a helyét, sokáig remekül védett, de az őszi szezon végén egyre rosszabb formát mutatott, és a helyzet nem változott a téli szünet után sem. Így Rose cserére szánta el magát, és azt is előrevetítette, hogy ha a csapat nyer, honfitársunk pedig jól véd, akkor marad is a kapuban.

SC Freiburg - RB Leipzig
Gulácsi Péter és itt még egy 2022-es meccsen. Fotó: EPA/Christian Charisius

Nos, az RB Leipzig 2-0-ra nyert a  Schäfer Andrással felálló Union Berlin ellen, Gulácsi Péter pedig a kevés feladatát kifogástalanul látta el. Willi Orbán az előző fordulóban a Stuttgart ellen csereként öt percet játszott először a tavaly szeptemberi sérülése óta, de vasárnap most már ő is a kezdőcsapatban kapott helyet, s szintén remekül teljesített,

 

Gulácsi Péter és Willi Orbán is jó osztályzatokat kapott

Forrás: WhoScored

 A mérkőzés után mindkét játékos nyilatkozott az RB Leipzig honlapján.

– Nagyon jó érzés volt újra a kapuban állni a Bundesligában. Ez az én városom, ez az én stadionom, szóval különleges élmény számomra, hogy visszatérhettem. Szerencsére a fiúk megkönnyítették a dolgomat. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, domináltuk a meccset – fogalmazott Gulácsi, és Blaswichot is megemlítette: – Támogattam Janist, amikor ő védett, és ez fordítva is így van. Természetesen mindent megteszek azért, hogy a kapuban maradhassak, de a legfontosabb az, hogy csapatként sikeresek legyünk.

 

Az RB Leipzig három vesztes meccs után nyert újra a Bundesligában, a hetven percet játszó Orbán erre is utalt, ő pedig Gulácsit említette meg: – Nem voltuk könnyű helyzetben az évkezdésünk után, de tudjuk, mi a feladatunk, felkészültünk az Unionból, és megérdemelten nyertünk. Hosszú időszak telt el úgy, hogy nem játszhattam, de ma jól éreztem magam, és hetven percet bírtam is. Ebben az időszakban szükség van a tapasztalt játékosokra. Nagyon örülök, hogy Pete-nek is jól sikerült a visszatérése, és úgy nyertünk,  hogy gólt sem kaptunk.

A találkozó összefoglalója:

 

Borítókép: Gulácsi Péter újra az RB Leipzig első számú kapusa (Forrás: X/RB Leipzig)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.