A Real Madrid eddigi specialitása most visszafelé sült el + videó

A hosszabbításban szerzett góllal mentett pontot a spanyol fővárosi derbin az Atlético Madrid a Real Madrid otthonában. Pedig Carlo Ancelotti nagyszerűen reagált Vinícius Júnior sérülésére, a helyette beállított Brahim Díaz kis híján nyerő ember lett, a Real Madrid végül mégsem tudott meglógni a Gironától.

2024. 02. 05. 7:50
Real Madrid v Atletico Madrid - La Liga
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 04: Brahim Diaz of Real Madrid applauses to the fans during the La Liga week 23 football match between Real Madrid and Atletico Madrid at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on February 04, 2024. Burak Akbulut / Anadolu (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP/Burak Akbulut
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az egész idényben sokat bajlódik sérülésekkel, nem sokkal az Atlético Madrid elleni derbi rajtja előtt derült ki, hogy a városi rangadón sem számíthat a brazil támadó játékára a Real Madrid. Carlo Ancelotti kis híján nyerő húzással reagált a rossz hírre: a Vinícius helyett kezdőbe jelölt Brahim Díaz gólt szerzett, s közel járt a második találathoz is. Utóbbi végül nagyon hiányzott a Real Madridnak, ugyanis az Atlético a 93. percben egyenlített.

Real Madrid v Atlético Madrid - La Liga Marcos Llorente gól a hosszabbításban
Gól a hosszabbításban: ezúttal rosszul járt vele a Real Madrid, Marcos Llorente egyenlített a derbin. Fotó: Anadolu via AFP/Burak Akbulut

– Ha Joselu kezdett volna, akkor a teljes védekezési szisztémát át kellett volna alakítanunk, ezért választottuk Brahimot – világított rá döntése hátterére Ancelotti.

Az Atlético Madrid a második félidőben kétszer is betalált a Real kapujába, ám az első gólt elvették a vendégektől, mert Szavics fejesénél Saúl lesen állva zavarta a hazai kapust, Lunyint. Végül egy másik fejes, Marcos Llorente gólja jelentette az egyenlítést, a Real Madrid sok, hosszabbításban szerzett pont után ezúttal kettőt elveszített a ráadásban.

– A Real Madridnak csak két helyzete volt, nekünk ott volt Griezmann lehetősége és az elvett gól is – utalt Diego Simeone arra, hogy az egy pontnál akár többet is megérdemeltek volna a derbin.

 

Újabb rangadó előtt a Real Madrid

A Real Madrid nem tudott élni a Girona botlása által kínált lehetőséggel, maradt a két pont különbség a két csapat között. A katalánok a következő fordulóban így visszaelőzhetik a Realt, igaz, ehhez nyerniük kell Madridban.

A forduló nyertesének a többi élcsapat döntetlenje miatt a Barcelona tekinthető, ennek ellenére Xavi ismét kifakadt a sajtótájékoztatón.

La Liga, 23. forduló

Real Madrid–Atlético Madrid 1-1
Alavés–Barcelona 1-3
Real Betis–Getafe 1-1
Osasuna–Celta Vigo 0-3
Villarreal–Cádiz 0-0
Girona–Real Sociedad 0-0
Granada–Las Palmas 1-1
Valencia–Almería 2-1
Athletic Bilbao–Mallorca 4-0
Rayo Vallecano–Sevilla hétfő 21.00 (tv: Spíler 2)

Az élcsoport állása

1. Real Madrid 58 pont
2. Girona 56
3. Barcelona 50
4. Atlético 48
5. Bilbao 45
6. Real Sociedad 37

 

Borítókép: Brahim Díaz kis híján nyerő ember lett (Fotó: Anadolu via AFP/Burak Akbulut)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.