Óriási esélyt kaphat a magyar futballista a Real Madrid elleni rangadón

Nem elég, hogy pontokat vesztett hazai pályán a spanyol bajnoki címért harcban álló Girona a La Liga 23. fordulójában szombat este, de már komoly érvágást jelentő eltiltások is sújtják a Real Madrid elleni sorsdöntő, jövő heti rangadó előtt. Ez viszont Yaakobishvili Antal számára nagy esélyt jelenthet, a magyar védő is szerepet kaphat a Real elleni aranymeccsen.

2024. 02. 04. 8:41
LaLiga - Girona FC vs Sevilla FC
epa11095012 Girona's defender Juanpe (C) is replaced for his teammate Antal Yaakobishvili (L) after suffering an injury during the Spanish LaLiga soccer match between Girona FC and Sevilla FC at Montilivi stadium in Girona, Catalonia, Spain, 21 January 2024. EPA/Siu Wu Fotó: Siu Wu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Girona odahaza csak 0-0-t ért el a Real Sociedad ellen, s ezzel lépéshátrányba került a Real Madrid mögött, amely ma az Atlético Madrid elleni derbin tovább növelheti az előnyét az élen. Carlo Ancelotti csapata jelenleg egy ponttal előzi meg a Gironát, ám ha megnyeri a városi rangadót, négy pontra elhúzhat a legnagyobb bajnoki riválisa elől a jövő heti, egymás elleni nagy csata előtt.

Girona FC v Sevilla FC - LaLiga EA Sports
Yaakobishvili Antal nemrég új szerződést is kapott a Gironától (Fotó: URBANANDSPORT)

Nemcsak emiatt bosszankodhatnak a Girona háza táján a szombati pontvesztés után, hanem azért is, mert három eltiltást is összeszedett a csapat, ami komoly kihatással lehet a Real Madrid elleni február 10-i, idegenbeli rangadóra. A középpályás Yangel Herrera begyűjtötte az ötödik sárga lapját, a vezetőedző Michelt pedig kiállította a játékvezető, így ők biztosan nem lehetnek ott a Real ellen.

S ugyanígy járt Daley Blind is, a rutinos holland középhátvéd a hosszabbításban reklamálás miatt gyűjtötte be az ötödik sárga lapját, ami automatikus egymeccses eltiltás jelent. Ezzel pedig a Girona 19 éves magyar középső védője, Yaakobishvili Antal juthat nagy esélyhez, aki így akár pályára is léphet a Real Madrid ellen.

Yaakobishvili Antal a Real Madrid ellen?

Yaakobishvili a Real Sociedad elleni meccsen végig a kispadon ült, de az elmúlt hetekben remek játékkal mutatkozott be a Girona első csapatában, amelyben eddig három meccsen összesen 195 percet futballozott, s a klub olyannyira elégedett volt vele, hogy gyorsan meg is hosszabbította a szerződését 2028 nyaráig.

A Girona középső védői közül Blind eltiltás miatt biztosan hiányzik a Real ellen, és a jelenleg sérült David López játéka is erősen kérdéses, így Yaakobishvili szerepeltetése komolyan számításba jöhet.

Borítókép: Yaakobishvili Antal akár a Real Madrid ellen is pályára léphet a La Ligában (Fotó: EPA/Siu Wu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.