Hitlert dicsőítő botrány vezette fel a Bayern–Lazio BL-meccset

A negyeddöntőbe jutás a tét a Bayern München–Lazio meccsen a Bajnokok Ligájában, de botrány vezette fel a két csapat kedd esti visszavágóját. Mintegy száz olasz drukker fasiszta énekekkel és náci karlendítéssel borzolta a kedélyeket abban a müncheni sörfőzdében, amelyben Adolf Hitler 1920-ban megalapította a Nemzetiszocialista Német Munkáspártot.

2024. 03. 05. 21:20
UEFA Champions League - Atletico de Madrid vs SS Lazio
epa11027267 Lazio fans arrive before the UEFA Champions League soccer match between Atletico de Madrid and SS Lazio, in Madrid, Spain, 13 December 2023. EPA/Rodrigo Jimenez Fotó: Rodrigo Jimenez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A müncheni rendőrség kedden bejelentette, hogy egy olasz szurkolót előállítottak hétfőn késő este, és a 18 éves fiatal pénzbírságot kapott, de több társa ellen is eljárás indulhat, miután a Lazio-szurkolók nagyobb csoportját levideózták, amint Adolf Hitlert dicsőítő náci és fasiszta dalokat énekeltek.

UEFA Champions League - Atletico de Madrid vs SS Lazio
A Lazio-drukkerek csinálták a balhét. Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez

A római drukkerek összejövetelének helyszíne is szimbolikus volt, az események ugyanis a Hofbräuhaus sörfőzdében zajlottak, ahol Hitler megalapította a Nemzetiszocialista Német Munkáspártot 1920-ban. A La Gazzetta dello Sport a Lazio-drukkerek szégyenéről ír.

Az olasz La Repubblica által közzétett videón az is hallatszik, ahogy az olaszok a Duce nevét skandálják, ezzel Olaszország egykori diktátorát, Benito Mussolinit, Hitler szövetségesét éltetve, valamint a beszámolók szerint náci karlendítést is bemutattak.

A renitens olasz szurkolók a Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójára érkeztek a bajor fővárosba. A kedd esti meccsen a Bayern 3-0-s győzelmet aratott, így 3-1-es összesítéssel bejutott a negyeddöntőbe.

Borítókép: Lazio-szurkolók egy csoportja (Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.