Letartóztatták a holland válogatott labdarúgót

Letartóztatták a kábítószer-csempészetért egy hónapja elítélt 50-szeres holland válogatott labdarúgót, Quincy Promest. A futballistának nem ez az első összetűzése a hatóságokkal, tavaly testi sértés miatt is elítélték.

2024. 03. 14. 10:19
Promes, Quincy; Wendt, Oscar
Stockholm, 2016. szeptember 6. A holland Quincy Promes (b) és a svéd Oscar Wendt a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezõjének A csoportjában játszott Svédország - Hollandia mérkõzésen a stockholmi Friends Arénában 2016. szeptember 6-án. (MTI/EPA/TT/Pontus Lundahl) Fotó: Pontus Lundahl
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg az orosz élvonalbeli Szpartak Moszkvát erősítő Promest egy amszterdami bíróság februárban, a távollétében ítélte el. A labdarúgót Dubajban fogták el a holland hatóságok kérésére, a kiadatási eljárás már megkezdődött.

Promes, Quincy;
A Szpartak Moszkva labdarúgójának pályafutása ezzel alighanem elcsúszott. Fotó: Jurij Kocsetkov

 

Négy évvel korábban történt

A vád szerint a 32 éves játékos 2020 januárjában 1360 kilogramm, tengerisó-szállítmányba rejtett brazíliai kokain becsempészésében vett részt az antwerpeni kikötőben. A bűncselekményben ugyancsak érintett Quinci Promes unokatestvére, aki szintén hat évet kapott. Promes egyébként nem jelent meg és nem tett vallomást a tárgyalás során, ám az ügyvédjén keresztül ártatlannak vallotta magát. A holland nem először kerül összetűzésbe a törvénnyel, tavaly egy ízben testi sértés miatt is elítélték már: akkor az unokatestvérét szúrta lábon, de fellebbezett a döntés ellen.

 

Budapesten volt válogatott legutóbb

A támadó 2014 márciusában szerepelt először Hollandia nemzeti csapatában, mostanáig 50 válogatottsága van. Legutóbb éppen Budapesten, a 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokság Csehország elleni nyolcaddöntőjében lépett pályára holland mezben. Promes az aktuális idényben máig összesen 21 meccset játszott a moszkvai Szpartakban, korábban megfordult a holland Twente, az Ajax és a spanyol Sevilla együttesében is. Hét éve, 2017-ben még az Év futballistája volt Oroszországban.

Borítókép: Quincy Promes elfelejtheti a holland válogatottat (Fotó: MTI/EPA/TT/Pontus Lundahl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.