Massa pert indított az F1 ellen, és őrületes kártérítési összeget követelhet

Valóra váltotta korábbi ígéretét, és valóban pert indított Felipe Massa a Formula–1 menedzsmentje (FOM), korábbi vezetője, Bernie Ecclestone és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ellen a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtek miatt, ami alighanem a brazil versenyző világbajnoki címébe került. A Massa által követelt kártérítési összeg akár 150 millió font is lehet.

2024. 03. 11. 21:18
MASSA, Felipe
Sao Paulo, 2017. november 10. Felipe Massa, a Williams brazil versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brazil Nagydíjának elsõ szabadedzésén a Sao Pauló-i Interlagos pályán 2017. november 10-én. (MTI/EPA/Fernando Bizerra Jr.) Fotó: FERNANDO BIZERRA JR.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Massa már tavaly beszélt arról, hogy pert indíthat az F1 ellen , mert szerinte a 2008-as világbajnoki cím őt illetné meg, noha abban az évben karrierje során először lett a bajnok. A 2017-ben visszavonult brazil versenyző azóta bizonyítékokat gyűjtött a szingapúri botrányról, és mostanra érzése szerint van annyi muníció a tarsolyában, hogy eljött a perindítás ideje.

Massa, Felipe
Felipe Massa nem lehetett világbajnok az F1-ben. Fotó: EPA/Fazry Ismail

A 2008-as Szingapúri Nagydíjon az akkor még a Renault színeiben versenyző Fernando Alonso úgy szerezte meg a győzelmet, hogy csapata a futam megfelelő pillanatában a falnak parancsolta másik versenyzőjét, Nelson Piquet jr.-t. A szándékosság ténye csak 2009-ben derült ki, Massa viszont most azt állítja, bizonyítani tudja, hogy az F1 és az FIA már 2008 végén tudott arról, ezért törölniük kellett volna a futam eredményét. Így viszont a bajnoki cím az akkoriban ferraris Massához került volna, hiszen a vb-pontversenyt előtte mindössze egy ponttal megnyerő Hamilton harmadik lett azon a futamon.

Sajtóhírek szerint Massa nagyjából 60–150 millió fontnyi kártérítést követel az elszenvedett anyagi károk miatt.

Borítókép: Felipe Massa nem hagyja annyiban a történeteket (Fotó: MTI/EPA/Fernando Bizerra Jr.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.