A gólkirály duplán rábólintott a Fradi előzésére + videó

A Ferencváros a Fehérvár 2-0-s legyőzésével kihasználta a Paks vasárnapi pontvesztését, és átvette a vezetést az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A címvédő góljait Varga Barnabás szerezte, ami jó előjel a közelgő válogatott meccsek előtt.

2024. 03. 10. 17:21
VARGA Barnabás; LONCAR, Stepjan; RAMIREZ
Budapest, 2024. február 6. A gólszerzõ Varga Barnabás (j), valamint Stepjan Loncar (b) és Ramirez (k), a Ferencváros játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Ferencvárosi TC- MTK Budapest mérkõzésen a budapesti Gorupama Arénában 2024. február 6-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Székesfehérvár felkészült a Fradi vasárnapi látogatására. Másfél órával a Fehérvár–Ferencváros bajnoki előtt a vasútállomástól városszerte több fontosabb ponton is rendőrök állomásoztak – így van ez, amikor kiemelt mérkőzést rendeznek, mindenesetre a futballtól független vasárnap délutáni kikapcsolódást tervezők között volt, akiket meglepett a fokozott jelenlét. A Mol Arénához közeledve persze már senkit nem ért meglepetésként a tömeg, a második és a harmadik helyezett összecsapása kiérdemelte a nézők érdeklődését.

Gól a legjobbkor, még a szünet előtt

Mindkét együttesben van olyan labdarúgó, aki a télen éppen a riválistól érkezett, közülük a Fradi-mezt fehérvárira cserélő Sigér Dávid kezdőként, a Fehérvárról Budapestre „költöző” Kenan Kodro pedig csereként kapott lehetőséget. Eleinte a Paks délutáni döntetlenje miatt előzésre készülő Ferencváros volt kezdeményezőbb, mindez azonban komoly gólhelyzetben nem nyilvánult meg. A 10. perc után a vendéglátó végezhetett el két szögletet, az FTC védelmének viszont mindkétszer sikerült tisztáznia. A 22. percben szintén egy sarokrúgás után Nicolas Stefanelli fejelt közelről, de védeni tudott.

A 26. minutumban ferencvárosi részről Kristoffer Zachariassen próbálkozott beadással, ígéretes labdájára viszont nem csapott le senki. Időközben heves esőzés áztatta a pályát. Megélénkült a szél, később pedig a meccs is, a 39. percben Nejc Gradisar csavart 15 méterről a Fradi kapujára, a 41.-ben pedig a regnáló gólkirály, Varga Barnabás találta el a felső lécet a hazai kapunál. Egy perccel később Varga már pontosabb volt, Marquinhos beadása után ugyanis az ötösről felugorva a kapuba fejelt, kialakítva az első játékrész 1-0-s eredményét.

Ki más, mint Varga Barnabás?

A második félidőt látványos pirotechnikai bemutatóval kezdte a népes vendégtábor. Mire kialudtak a fáklyák, újra indokolttá váltak az örömtüzek, az 51. percben ugyanis ismét érkezett Varga Barnabás, aki megint az ötösről fejelt a kapuba  (0-2).

Bár később adódott még helyzet a hazaiak előtt is – a 69. percben például Dibusz kényszerült látványos vetődésre egy szabadrúgásnál – a lényegi kérdés ezzel eldőlt, 2-0-ra győzött, így egy ponttal a Paks elé vágott a Fradi. Mindez nem szegte a fehérvári ultrák kedvét, akik a végjátékban tűzijátékokat lőttek ki a szektorukból, ezzel pár percre félbeszakítva a találkozót.

Az NB I-ben immáron 17 találatnál járó, ezzel természetesen a góllövőlista élén álló Varga gólerős formája kifejezetten jó előjel a közelgő válogatott mérkőzések előtt, fehérvári szempontból ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a csapat immáron három mérkőzés óta gólképtelen.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Péntek
Puskás Akadémia–Újpest 0-2

Szombat
Mezőkövesd–Diósgyőr 1-2
Kecskemét–Kisvárda 3-1

Vasárnap
Paks–Debrecen 1-1
Fehérvár–Ferencváros 0-2
ZTE–MTK Budapest 2-2

Borítókép: Varga Barnabást ünneplik a társak (Archív fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.