A Leverkusen rekordja hajszálon múlt, az ellenfél edzője kiborult + videó

A Bayer Leverkusen megdöntötte a Juventus csúcsát, egymás után a negyvennegyedik tétmeccsén is veretlen maradt, erre még egyetlen topligás klub sem volt képes. A rekorddöntés nem sokon múlt, a West Ham United az Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóján a 89. percig vezetett a Bayer Leverkusen ellen, akkor egyenlített Jeremie Frimpong. Xabi Alonso csapata 3-1-es összesítéssel jutott tovább, az elődöntőben az AS Roma ellen játszik, a West Hamet irányító David Moyes a meccs után kiborult. A másik ágon az Atalanta és a Marseille csap össze a döntőbe jutásért.

2024. 04. 19. 8:15
London, 2024. április 18.
Michail Antonio, a West Ham United játékosa gólt lõ a labdarúgó Európa-liga negyeddöntõjének West Ham United - Bayer Leverkusen visszavágó mérkõzésén a London Stadionban 2024. április 18-án.
Michail Antonio góljával vezetett, de a West Ham sem tudott nyerni a Leverkusen ellen Fotó: MTI/AP/Kin Cheung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga negyeddöntőinek sorsolása után a legtöbben a Liverpool és a Bayer Leverkusen álomdöntőjét vizionálták. Ez már nem jöhet össze, csapata elvérzett az Atalanta ellen, a Leverkusen viszont egy lépéssel közelebb került a fináléhoz, Xabi Alonso csapata 3-1-es összesítéssel búcsúztatta a másik, negyeddöntőig jutott angol csapatot, a West Ham Unitedet. A visszavágón elért idegenbeli döntetlennel a Bayer Leverkusen negyvennégy meccsesre nyújtotta a veretlenségi szériáját tétmeccseken, ilyenre korábban egyetlen topligás klub sem volt képes, a korábbi, negyvenhármas csúcsot a Juventus tartotta.

London, 2024. április 17.
David Moyes, a West Ham United vezetõedzõje sajtóértekezletet tart a londoni Rush Green edzõközpontban 2024. április 17-én. A West Ham United másnap a Bayer Leverkusen ellen játszik a Labdarúgó Európa-liga negyeddöntõjének visszavágó mérkõzésén.
David Moyes csapata közel járt a Bayer Leverkusen legyőzéséhez. Fotó: MTI/AP-PA/John Walton

A Leverkusen káprázatos sorozatának életben maradása csak néhány percen múlt: Jeremie Frimpong a 89. percben egyenlített ki a West Ham otthonában.

Korábban háromszor ennél is közelebb járt a vereséghez az idényben a Bayer Leverkusen: még a Bundesliga negyedik fordulójában, tavaly szeptemberben a Bayern München ellen Palacios a 94. percben egyenlített büntetőből, míg az azeri Qarabag elleni El-párharc mindkét meccsén úgy állt fel 2-0-s hátrányból a Leverkusen, hogy a második gólját már a rendes játékidő letelte után szerezte a legutóbbi Európa-bajnokság társgólkirálya, Patrik Schick.

A szenzációs idényt futó, már német bajnok Bayer Leverkusen sorozata azonban továbbra is él, és immár rekorddöntést jelent.

 

A Leverkusen megszorongatása után David Moyes nem ezt várta

A Bayer Leverkusen és a West Ham United londoni visszavágója feszült volt, az első félidő legvégén tömegverekedés alakult ki, aminek végén mindkét klub másodedzője piros lapot kapott.

David Moyes frusztrációjához pedig az újságírók is hozzátettek, a meccs utáni sajtótájékoztatón a West Ham vezetőedzője arról kapott kérdést, hogy ha távoznia kell az idény végén, akkor hogyan tekint vissza a klubnál töltött négy és fél évére.

– Nem értem a kérdést – mondta idegesen Moyes, aztán egy rövid párbeszéd után folytatta.

Egymás után harmadszor játszottunk negyeddöntőt, kettőt megnyertünk, egyet szoros csatában elveszítettünk. A Leverkusen Bajnokok Ligája-szintű csapat, és úgy is játszott. Három fantasztikus évünk volt, reméljük, hogy következik a negyedik

– válaszolt Moyes, arra utalva, hogy vezetésével 2022-ben El-elődöntőt játszott a West Ham, tavaly pedig megnyerte az Európa-konferencialigát.

A londoni csapat a Premier League-ben a nyolcadik helyen áll, de mindössze egy ponttal lemaradva a biztos nemzetközi kupaindulást érő hatodik helyen álló Newcastle United mögött.

 

Angol csapatok nélkül, olasz házidöntő még lehet

A West Ham United kiesése papírforma volt, a Liverpool búcsúja viszont meglepő. A Premier League-nek sem a Bajnokok Ligájában, sem az Európa-ligában nem jutott egyetlen képviselője sem a legjobb négy közé, egyedül az Európa-konferencialigát nyerheti meg idén angol klub.

Eközben a tavaly is remeklő olaszok akár házidöntőt is játszhatnak az El-ben, ehhez viszont az AC Milan ellen kettős győzelemmel továbbjutott AS Romának meg kellene szakítania a Bayer Leverkusen immár rekordot jelentő veretlenségi sorozatát. A másik ágon az Atalanta a Marseille ellen játszik a döntőbe jutásért.

 

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók

Atalanta (olasz)–Liverpool (angol) 0-1 (0-1)
továbbjutott az Atalanta, 3-1-es összesítéssel

AS Roma (olasz)–AC Milan (olasz) 2-1 (2-0)
továbbjutott az AS Roma, 3-1-es összesítéssel

West Ham United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 1-1 (1-0)
továbbjutott a Bayer Leverkusen, 3-1-es összesítéssel

Olympique Marseille (francia)–Benfica (portugál) 1-0 (0-0, 1-0, 1-0) – 11-esekkel 4-2
továbbjutott az Olympique Marseille, 2-2-es összesítéssel, 11-esekkel

Az elődöntők párosítása

AS Roma–Bayer Leverkusen
Olympique Marseille–Atalanta

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.