Klopp ennyit mondott Szoboszlai elmaradt góljáról

Vasárnapi 2-2-es döntetlenjük után a Liverpool és a Manchester United menedzsere, Jürgen Klopp, illetve Erik ten Hag is úgy érzi, csapata biztos győzelmet szalasztott el. Bár a Vörösök visszacsúsztak a tabella második helyére, Klopp szerint nem történt tragédia.

2024. 04. 08. 6:00
Jürgen Klopp nem volt boldog az Old Traffordon
Jürgen Klopp nem volt boldog az Old Traffordon Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpoolnak minden esélye megvolt rá, hogy visszavegye az első helyet az Arsenaltól a Premier League tabelláján, de Szoboszlai Dominikék nem tudtak élni a helyzeteikkel. Két-három gól helyett csak egyet szereztek az első félidőben, amire ráfizettek, mert a fordulás után a Manchester United a semmiből betalált – kétszer is. Jürgen Klopp csapata végül az egy pontnak is örülhetett, amit Mohamed Szalah góljával biztosított be. A meccs után a német menedzser is igyekezett a pozitívumokra koncentrálni.

Szoboszlai Dominik több lövéssel is próbálkozott
több lövéssel is próbálkozott. Fotó: EPA/Adam Vaughan

 

Klopp: Az egy pont jobb, mint a semmi

– Egyértelmű, hogy meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Magunknak okoztunk bajt. Az irányításunk alatt tartottuk a játékot, gólt szereztünk, de még többet kellett volna lőnünk. Ők nem lőttek kapura az első félidőben. Aztán elkövettünk egy hibát, amit ők azonnal kihasználtak – Bruno Fernandes remekül eltalálta. Akkor életre kelt a lelátó, ők pedig újra betaláltak, csodálatos gól volt. Visszajöttünk a meccsbe, voltak ziccereink a góljuk előtt és után is.

Egy pontot szereztünk az Old Traffordon. Tudom, hogy az emberek úgy tekintenek rá, hogy elhullajtottunk két pontot, de most egy ponttal több a pontjaink száma, mint a forduló előtt volt. A Manchester United elleni meccsek fontosabbak nekünk, mint más csapatoknak. Ők is jobban igyekeznek, ha ellenünk játszanak.

A 2-2-es döntetlen után az Arsenal várja az első helyről a következő fordulót. Klopp a pontatlan befejezések miatt bánkódik, de hozzátette, még nem dőlt el a verseny.

– Szoboszlai helyzeténél Onana bravúrral védett, egyébként viszont nem dolgoztattuk meg őt, kicsit elsiettük a befejezéseket. Nem haragszom a srácokra, bár olykor agresszívabbnak kellett volna lenniük. Nem járok a fellegekben, de nem történt tragédia. Akármelyik csapat is lesz a bajnok, rászolgált a győzelemre. Még mi is versenyben vagyunk, most ennyivel is megelégszem – fogalmazott Klopp, majd későbbi sajtótájékoztatóján hozzátette, ha a United ugyanígy játszik majd az Arsenal ellen, az Ágyúsok begyűjtik a három pontot az Old Traffordon.

 

MU: kilenc pont helyett kettő

A Manchester Unitedet irányító Erik ten Hag is úgy érzi, csapatának győznie kellett volna. – Vegyesek az érzelmeim. Egyrészt csalódott vagyok, mert egy biztos győzelmet engedtünk ki a kezükből, de elkövettünk egy buta hibát, mint csütörtökön és előtte szombaton is. Hét pontot veszítettünk, miközben kilencet kellett volna szereznünk – ez óriási különbség. De egyébként nagyon büszke vagyok erre a csapatra. Fiatal srácokról van szó, a teljesítményük azt mutatja, hogy fényes a jövő a Unitednél.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.