Csak a szokásos – nem történt meglepetés a Veszprém és a Szeged bajnoki rangadóján

A Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged pénteki, veszprémi bajnoki mérkőzése sem különbözött az idény korábbi összecsapásaitól: újfent magabiztos győzelmet aratott a Veszprém, amely ezúttal 36-27-re nyert az NB I alapszakaszának 22. fordulójában. A riválisok a bajnoki döntőben még biztosan, illetve várhatóan a kupadöntőben is találkoznak.

2024. 04. 19. 21:39
STEPANCIC, Luka; SANDELL, Lukas; CASADO, Agustín
Lukas Sandell (b) és Agustín Casado (j), a Veszprém játékosai, valamint Luka Stepancic (k), a Szeged játékosa a férfi kézilabda NB I Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged mérkőzésén. Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyedszer mérkőzött meg egymással a Veszprém és a Szeged a 2023/2024-es idényben: a bakonyiak korábban kétszer nyertek Szegeden (egyszer-egyszer a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában), illetve egy ízben a Veszprém Arénában, a BL-párharc visszavágóján is.

 

Csak időnként járt közel a Szeged

A pénteki rangadót megelőzően jobb, szorosabb derbiben reménykedett  a szegediek trénere, Kárpáti Krisztián, ennek ellenére a meccs elején ismételte magát a történelem, a házigazda veszprémiek szerezték meg a vezetést. A 3. percre már 3-0-ra elhúzott a Veszprém, amelynek kapusa nem engedte felzárkózni a Szegedet: Rodrigo Corrales a 6. és a 8. minutumban is nagyot védett, mindkét esetben látványosan megünnepelve bravúrját. Kettővel később feljött 4-4-re a Szeged, de hamarosan elment kettővel, majd idővel hárommal (8-5) is a Veszprém. E ponton, a 18. percben kért először időt a szegedieket felkészítő Kárpáti Krisztián, de a rövid szünet sem segített, a hajrára fordulva 4-6 gólra növelte a differenciát a Veszprém. Nem segítette a vendégcsapat esélyeit, hogy másfél perccel a félidő lefújása előtt hármas emberhátrányban volt. A szünetre 16-10-es állásnál mehettek a felek.

 

Tovább nyílt az olló

A második játékrész első gólját a szegediek szerezték, de Nedim Remili révén hamarosan visszaállította a hatgólos differenciát a Veszprém. A 37. percben már 20-12-t mutatott az eredményközlő, felsejlett az évad összes korábbi rangadója, amely egyoldalú veszprémi sikerrel zárult. Kárpáti Krisztián újra időkéréshez folyamodott, de a folytatás sem hozott fordulatot, a 43. percben, 26-16-nál tízet számolhatott a Szegedre a Veszprém. A véghajrá szinte már csak formalitás volt, nem volt reális esélye a Szegednek a javításra. A bajnokságban másodszor, a teljes szezonban negyedszer is rendkívül magabiztosan, 36-27-re verte meg a Veszprém a Szegedet.

A rivalizálás májusban folytatódik, amennyiben a papírformának megfelelően mindkét gárda abszolválja az elődöntőt, előbb a kupadöntőben, majd a bajnokság döntőjében. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.