Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Budapest lesz a következő állomás, az előzőt minden magyar befejezte

Június 20. és 23. között Budapest, közelebbről a Ludovika Campus ad otthont a városi sportágak második olimpiai selejtezőjének. Az első Sanghajban most zajlik, de a magyar sportolók már mind befejezték szereplésüket.

Forrás: MTI2024. 05. 18. 13:29
Yuxin Liu performs during the Welcome Celebration ahead of the Olympic Qualifier Series in the Urban Park at the Huangpu Riverside. The Olympic Qualifier Series, Shanghai, China. Wednesday 15 May 2024. Photo: OIS/Jon Buckle. Handout image supplied by OIS/IOC Sanghaj olimpia Párizs városi sportok
A különös hangulatot Sanghaj után Budapest és Párizs is megtapasztalhatja Fotó: OIS/Jon Buckle
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jutott tovább a selejtező második szakaszába a két magyar breaktáncos a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának első állomásán, Sanghajban. Szarvák Csenge (Csenge) a 34., Lobontiu Menotti Noris (Noris by Nature) a 38. helyen végzett 439,9, illetve 415,8 ponttal.

Mindkét nemnél tíz négyes csoportban versenyeztek a résztvevők, egymás után következtek a csoportok, és a végén kialakult sorrend alapján a negyven indulóból – akik becenevükön szerepelnek – harminckettő lépett tovább. A nőknél 453,6, a férfiaknál 514,7 pontja volt a harminckettediknek.

A továbbjutók a második selejtezős szakaszból – ahol már párokban küzdenek egymással – a körmérkőzéses csoportkörbe kerülnek, majd a negyeddöntőtől kieséses rendszerben zajlik a verseny.

Még két magyar szerepelt korábban a városi sportágak csütörtöktől vasárnapig tartó sanghaji olimpiai kvalifikációján. Tusnády Nimród a 44. helyen végzett a sportmászók ügyességi (boulder) és nehézségi (lead) mászásból álló összetett versenyében, ezzel nem jutott tovább a húszas elődöntőbe, majd Kempf Zoltán 21. lett a BMX freestyle park versenyszámának selejtezőjében, így a 12-es fináléban már nem lehetett ott.

A kvalifikáció második, egyben utolsó versenyének június 20. és 23. között a budapesti Ludovika Campus ad otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.