A Dortmund és a kapufa kifogott a PSG-n – érik a német házidöntő?

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata Bajnokok Ligája-elődöntőjének második mérkőzésén is gólképtelen maradt, a Borussia Dortmund viszont nem, a keddi, párizsi visszavágót is 1-0-ra nyerték meg a sárga-feketék. A németek tizenegy év után jutottak el a kupasorozat döntőjébe, ahol az ellenfelük – ahogyan 2013-ban – ismét a Bayern München, esetleg a Real Madrid lehet.

2024. 05. 07. 22:55
A Borussia Dortmund kettős győzelemmel jutott a fináléba
A Borussia Dortmund kettős győzelemmel jutott a fináléba Fotó: AFP/FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain mezőnyfölényben volt Dortmundban, de semmire sem ment vele a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A Borussiának nem kellett sok helyzet, Niclas Füllkrug góljával így is 1-0-ra megnyerte a találkozót, ezek után „csupán” annyi volt a feladata, hogy Párizsban megőrizze az előnyt.

Kylian Mbappé (jobbra) ezúttal sem tudta magáról lerázni Mats Hummelst
(jobbra) ezúttal sem tudta magáról lerázni Mats Hummelst. Fotó: AFP

 

Remeklő dortmundiak, pontatlan párizsiak

A visszavágó sokban hasonlított az első mérkőzésre. A PSG berendezkedett a Dortmund térfelén, de nagy védésekre nem késztette Gregor Kobelt. A vendégek ezúttal is remekül védekeztek, emellett pedig természetesen nem siették el a dolgokat, egy-egy bedobással akár harminc másodpercig is elbíbelődtek.

Félóra elteltével nagyobb sebességre kapcsolt a Paris Saint-Germain, mégis majdnem a Dortmund talált be. Egy hazai támadás után Karim Adeyemi villámgyorsan a másik kapu előtt termett a labdával, és megdolgoztatta Gianluigi Donnarummát.

Luis Enrique a meccs előtt arra figyelmeztetett, hogy játékosaiknak nem szabad kétségbe esniük, ha nem lőnek gyorsan gólt – nos, ez nem is jött össze. A dortmundi védelem stabilan állt a lábán, a franciák lövései pedig rendre középre tartottak.

 

Kapufa kapufa hátán

Szokásához híven a második félidő elején mindent beleadott a PSG, ennek azonnal egy kapufa volt az eredménye – pont ugyanúgy, mint az első meccsen. És ahogy az odavágón, most is csak a Dortmund szerzett gólt. Egy szögletet követően a dortmundi mérkőzés legjobbja, Matt Hummels fejelt a hálóba az 50. percben.

A 62. percben a Paris Saint-Germain újabb kapufáig jutott – ami rekord, tizenkettőnél tartott ekkor a francia csapat az idényben a Bajnokok Ligájában. A hazaiak becsületére legyen mondva, ezután is bőszen próbálkoztak, a mérkőzés végéig nem adták fel, ám a lövéseik többnyire pontatlanok voltak. Kylian Mbappé és Vitinha például a hajrában is eltalálta a felső lécet, illetve a kapufát egyszer-egyszer.

A Dortmund a párharc második felvonását is 1-0-ra nyerte meg, ezzel a 2012–2013-as idény óta először bejutott a BL döntőjébe. És akár ugyanazzal az ellenféllel is nézhet szembe, mint akkor, hiszen tizenegy éve a Bayern München győzte le a Borussiát a fináléban, és a bajorok szerdán (21.00, tv: M4 Sport) a hazai 2-2-es döntetlen után Madridban próbálják meg kiharcolni a továbbjutást a Reallal szemben.

A párizsi szurkolóknak pedig a remény marad, hogy jövőre csak összejön az áhított BL-győzelem. Akkor már minden bizonnyal a Madridba tartó Mbappé nélkül kell nekivágnia a PSG-nek – az eddigiek alapján – lehetetlen küldetésnek.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0-1 (0-0)
gólszerző: Hummels (50.)

Továbbjutott a Borussia Dortmund, 2-0-s összesítéssel.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.