Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Itt van a svájci szállodahajó, amelyet feltartóztattak a verőcei súlyos baleset után + fotó, videó és galéria

Szombat éjjel baleset történt a Dunán Verőcénél, ahol egy szállodahajó ütközött egy másik kisgéphajóval. A halálos hajóbalesetben ketten meghaltak és öten eltűntek. Az érintett szállodahajó Komáromnál állt meg, fotó is készült róla.

2024. 05. 19. 13:07
Heidelberg szállodahajó
Fotó: KEMMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pest vármegyei katasztrófavédelemhez néhány perccel éjfél előtt érkezett bejelentés a halálos hajóbalesetről: kiderült, hogy egy szállodahajó és egy másik hajó ütközött szombaton éjjel Verőcénél a Dunán.

A szállodahajó később Komáromnál állt meg, és a Komárom-Esztergom Vármegyei Hírportál fotót is közölt róla. A felvételen jól látszik, hogy

a balesetben érintett hajó orra megsérült.

Halálos hajóbaleset, Komárom, szállodahajó
A halálos hajóbalesetben érintett szállodahajó (Fotó: Kemma)

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap délelőtt közölte: a rendelkezésre álló információk szerint összesen nyolc felnőtt utazott a kisgéphajón, közülük

ketten életüket vesztették, öten pedig eltűntek.

Három férfit és két nőt jelenleg is motorcsónakokkal és drónokkal keresnek.

A rendőrségtől a vármegyei lap azt is megtudta, hogy a szállodahajót Komáromnál állították meg, és a vizsgálatok során megállapították, hogy a hajó oldala sérült. A rendőrök mindkét hajót átvizsgálják, és büntetőeljárást rendeltek el több ember halálát okozó, vízi közlekedés veszélyeztetése miatt ismeretlen tettessel szemben.

A közszolgálati televízió híradójának információi szerint egy 119 méter hosszú svájci szállodahajó érintett a balesetben. A Heidelberg nevű jármű csak áthaladt volna Komáromnál, ahonnan folytatta volna útját a Dunán.

 

Borítókép: A hajóbaleset során megsérült hajó (Fotó: Kemma)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.